Bereidingswijze
Voorbereiding = (ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.
- Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding = 25 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijn-
gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
3 Haal de stukken vis uit de pan en hou warm. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.
- Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij in 4 gelijke stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes gerookt spek.
- Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de flower sprouts. Kook de minikooltjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding = 25 min.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de staartvispakketjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. verder garen.
2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijn-
gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
3 Haal de stukken vis uit de pan en hou warm. Blus de pan met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de flowers sprouts over de borden en schik er een stuk staartvis naast. Lepel de saus rond de vis.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luxe, makkelijk en erg lekker feestelijk voorgerecht
Ingrediënten
600 g staartvisfilets (diepvries)
8 gerookt spek
600 g flower sprouts (minikooltjes)
2 teentjes knoflook
1 dl lichte room
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
3 eetl. olijfolie
peper en zout
8 gerookt spek
600 g flower sprouts (minikooltjes)
2 teentjes knoflook
1 dl lichte room
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
3 eetl. olijfolie
peper en zout
Leuke tips
Drankensuggestie :
Bier : Delirium Tremens ( Speciaalbier )
Wijn : Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc - Gérard Bertrand
Bier : Delirium Tremens ( Speciaalbier )
Wijn : Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc - Gérard Bertrand
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465447
Homepage ID
1090993
Teller
59
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid