Bereidingswijze
Voorbereiding : (15 min.)
- Snij het zalmhaasje en het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken.
- Schil de wortel en de pastinaak en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor de afwerking).
- Dep de zeevruchtencocktail droog.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding : ± 25 min.
1 Breng de visbouillon aan de kook. Haal van het vuur, leg er de stukken vis in en dek af. Laat ± 10 min. zo staan. Schep er de vis uit en bewaar het kookvocht.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe en laat 10 à 12 min. stoven.
3 Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even bakken op het vuur tot u een koekjesgeur ruikt. Voeg 1,5 dl van het bewaarde kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met het citroensap.
4 Roer er de room en de mosterd onder. Voeg de groenten, de stukken vis en de zeevruchtencocktail toe. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
5 Verdeel het vispannetje over 4 schaaltjes (zorg ervoor dat er in elk schaaltje een stukje zalm en een stukje kabeljauw zit).
6 Bestrooi met de parmezaan en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill.
- Snij het zalmhaasje en het kabeljauwhaasje in 4 gelijke stukken.
- Schil de wortel en de pastinaak en snij in de lengte in 4. Snij daarna in kleine stukjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de peterselie fijn (hou 4 takjes apart voor de afwerking).
- Dep de zeevruchtencocktail droog.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding : ± 25 min.
1 Breng de visbouillon aan de kook. Haal van het vuur, leg er de stukken vis in en dek af. Laat ± 10 min. zo staan. Schep er de vis uit en bewaar het kookvocht.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes wortel en pastinaak toe en laat 10 à 12 min. stoven.
3 Smelt 2 eetl. boter in een steelpannetje en roer er de bloem met een klopper onder. Laat even bakken op het vuur tot u een koekjesgeur ruikt. Voeg 1,5 dl van het bewaarde kookvocht toe, roer goed en breng op smaak met het citroensap.
4 Roer er de room en de mosterd onder. Voeg de groenten, de stukken vis en de zeevruchtencocktail toe. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
5 Verdeel het vispannetje over 4 schaaltjes (zorg ervoor dat er in elk schaaltje een stukje zalm en een stukje kabeljauw zit).
6 Bestrooi met de parmezaan en zet 2 à 3 min. onder de ovengrill.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk te bereiden en erg lekker
Ingrediënten
1 Atlantisch zalmhaasje
1 kabeljauwhaasje
150 g zeevruchtencocktail
1 pastinaak
1 wortel
citroen (alleen het sap)
0.25 plantje platte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
40 g parmezaan (blok)
3 eetl. boter
1 dl culinaire room
2 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. bloem
2.5 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
peper en zout
1 kabeljauwhaasje
150 g zeevruchtencocktail
1 pastinaak
1 wortel
citroen (alleen het sap)
0.25 plantje platte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
40 g parmezaan (blok)
3 eetl. boter
1 dl culinaire room
2 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. bloem
2.5 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
peper en zout
Leuke tips
Tip
- Geef er een stukje brood bij.
- U kan het vispannetje tot en met stap 4 vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u de bereiding voor u ze over de schaaltjes verdeelt. Daarna zet u ze ook 2 à 3 min. onder de ovengrill.
Drankensuggestie :
Bier : Vicaris Tripel ( Sterk blond bier )
Wijn : Monte Palma Verdejo D.O. Rueda
- Geef er een stukje brood bij.
- U kan het vispannetje tot en met stap 4 vooraf klaarmaken. Op het moment zelf verwarmt u de bereiding voor u ze over de schaaltjes verdeelt. Daarna zet u ze ook 2 à 3 min. onder de ovengrill.
Drankensuggestie :
Bier : Vicaris Tripel ( Sterk blond bier )
Wijn : Monte Palma Verdejo D.O. Rueda
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465445
Homepage ID
1090993
Teller
1262
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid