Bereidingswijze
Voorbereiding : (ontdooitijd + 15 min.)
- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Schil de aardperen en snij in stukjes.
- Snij het preiwit in ringetjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Pluk enkele blaadjes kervel.
Bereiding : 35 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
2 Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
3 Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
4 Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.
- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Schil de aardperen en snij in stukjes.
- Snij het preiwit in ringetjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Pluk enkele blaadjes kervel.
Bereiding : 35 min.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
2 Voeg het preiwit toe en laat 5 min. stoven. Voeg de aardpeer toe en laat nog 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
3 Giet er 1,5 L water bij en voeg de blokjes groentebouillon toe. Laat 20 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
4 Mix de soep en voeg de room toe. Giet door een vergiet met dunne gaatjes en druk er zo veel mogelijk vocht door. Voeg indien nodig nog water toe. De soep moet zacht en romig zijn.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de sint-jakobsnoten dicht aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Leg 3 sint-jakobsnoten in elk bord en overgiet met de soep. Werk af met garnalen en wat kervel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke feestelijke soep, makkelijk te bereiden en succes garantie !
Ingrediënten
12 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
125 g noordzeegarnalen (versmarkt)
800 g aardpeer
2 preien
1 zakje kervel
1 ui
1 teentje knoflook
2.5 dl lactosevrije volle room (bv. Dilea)
2 blokjes glutenvrije groentebouillon
3 eetl. olijfolie
peper en zout
125 g noordzeegarnalen (versmarkt)
800 g aardpeer
2 preien
1 zakje kervel
1 ui
1 teentje knoflook
2.5 dl lactosevrije volle room (bv. Dilea)
2 blokjes glutenvrije groentebouillon
3 eetl. olijfolie
peper en zout
Leuke tips
Tip : Bewaar de blaadjes kervel na het plukken in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen en knapperig.
Drankensuggestie Wijn : Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
Drankensuggestie Wijn : Mâcon-Villages A.O.P. 'Grande Réserve' Cave de Viré
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1465443
Homepage ID
1090993
Teller
78
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid