Bereidingswijze
Voorbereiding : (10 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik de sneetjes spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (tot ze krokant zijn). Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper intussen 1/4 plantje bieslook fijn. Klop het ei los.
- Wrijf de aardperen goed schoon onder koud water. Rasp grof en meng er het fijngesnipperde bieslook en het losgeklopte ei onder. Kruid met peper en zout.
- Meng 2 eetl. olijfolie met de notenolie, de mosterd en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.
Bereiding: 20 min.
1 Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en verdeel er de aardpeermengeling over in 4 porties. Bak ± 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
2 Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.
Afwerking :
Verdeel wat jonge slascheuten over de borden en schik er een aardpeerkrokantje op. Schik er telkens 1 sneetje gerookte zalm en 1 gepocheerd kwarteleitje op. Werk elk aardpeerkrokantje af met verkruimeld spek en 2 sprietjes bieslook.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schik de sneetjes spek naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (tot ze krokant zijn). Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper intussen 1/4 plantje bieslook fijn. Klop het ei los.
- Wrijf de aardperen goed schoon onder koud water. Rasp grof en meng er het fijngesnipperde bieslook en het losgeklopte ei onder. Kruid met peper en zout.
- Meng 2 eetl. olijfolie met de notenolie, de mosterd en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Besprenkel er de jonge slascheuten mee.
Bereiding: 20 min.
1 Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en verdeel er de aardpeermengeling over in 4 porties. Bak ± 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur.
2 Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.
Afwerking :
Verdeel wat jonge slascheuten over de borden en schik er een aardpeerkrokantje op. Schik er telkens 1 sneetje gerookte zalm en 1 gepocheerd kwarteleitje op. Werk elk aardpeerkrokantje af met verkruimeld spek en 2 sprietjes bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, goedkoop en super lekker voorgerecht
Ingrediënten
4 fijne sneetjes gerookt spek
4 sneetjes gerookte zalm
400 g aardpeer
50 g jonge slascheuten
0.25 plantje bieslook (+ 8 sprietjes)
4 kwarteleieren
1 ei
0.5 koffiel. mosterd
6 eetl. olijfolie
1 eetl. notenolie
1 eetl. rodewijnazijn
peper en zout
4 sneetjes gerookte zalm
400 g aardpeer
50 g jonge slascheuten
0.25 plantje bieslook (+ 8 sprietjes)
4 kwarteleieren
1 ei
0.5 koffiel. mosterd
6 eetl. olijfolie
1 eetl. notenolie
1 eetl. rodewijnazijn
peper en zout
Leuke tips
Drankensuggestie
Bier : Hopus ( Sterk blond bier)
Wijn : Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
Bier : Hopus ( Sterk blond bier)
Wijn : Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465441
Homepage ID
1090993
Teller
223
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid