Bereidingswijze
1.Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
Meng het bloem samen met 100 gram suiker,
100 gram boter en de rasp en het sap van 1 citroen in
een kom tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten
ingepakt in plasticfolie in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
3.Vet de taartvormpjes in met boter en bekleed de taart-
vormpjes met het deeg Druk het deeg strak in de vormpjes
met behulp van de bolle kant van een lepel. Bak de
taartjes 20 minuten af in het midden van de oven en laat
vervolgens afkoelen op een rooster.
4.Snijd de rest van de boter in blokjes. Doe de eierdooiers
samen met de rest van de suiker en het citroensap en de
rasp in een steelpannetje op laag vuur.Klop goed door en
voeg blokje voor blokje de boter toe. Voeg zodra al het
boter is opgenomen de slagroom toe en klop 10 minuten
door totdat de lemoncurd dikker wordt. Laat delemoncurd
daarna 10 minuten afkoelen.
5.Spatel de mascarpone door de lemoncurd.
Maak het fruit schoon en snij in stukjes.
Vul de 4 taartjes met het mengsel en versier met het fruit
Meng het bloem samen met 100 gram suiker,
100 gram boter en de rasp en het sap van 1 citroen in
een kom tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten
ingepakt in plasticfolie in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
3.Vet de taartvormpjes in met boter en bekleed de taart-
vormpjes met het deeg Druk het deeg strak in de vormpjes
met behulp van de bolle kant van een lepel. Bak de
taartjes 20 minuten af in het midden van de oven en laat
vervolgens afkoelen op een rooster.
4.Snijd de rest van de boter in blokjes. Doe de eierdooiers
samen met de rest van de suiker en het citroensap en de
rasp in een steelpannetje op laag vuur.Klop goed door en
voeg blokje voor blokje de boter toe. Voeg zodra al het
boter is opgenomen de slagroom toe en klop 10 minuten
door totdat de lemoncurd dikker wordt. Laat delemoncurd
daarna 10 minuten afkoelen.
5.Spatel de mascarpone door de lemoncurd.
Maak het fruit schoon en snij in stukjes.
Vul de 4 taartjes met het mengsel en versier met het fruit
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
December is een maand vol gezelligheid.
Lekker eten, Feest en Luxe.
Ter afsluiting van het Kerstdiner,dit heerlijke
nagerecht !
Lekker eten, Feest en Luxe.
Ter afsluiting van het Kerstdiner,dit heerlijke
nagerecht !
Ingrediƫnten
=200 gram gezouten Roomboter.
=200 gram Suiker. = 200 gram Bloem.
=3 Biologische Citroenen (schoongeboend)
=3 Eierdooiers.
=100 ml Slagroom. = 100 gram Mascarpone
=200 gram tropisch Fruit naar keuze.
=Boter om in te vetten
=200 gram Suiker. = 200 gram Bloem.
=3 Biologische Citroenen (schoongeboend)
=3 Eierdooiers.
=100 ml Slagroom. = 100 gram Mascarpone
=200 gram tropisch Fruit naar keuze.
=Boter om in te vetten
Hulpmiddelen & keukengerei
=+KOM+
=+OVEN+
=+4 Taartvormpjes+
=+Steelpannetje+
=+RASP+
=+PLASTICFOLIE+
=+OVEN+
=+4 Taartvormpjes+
=+Steelpannetje+
=+RASP+
=+PLASTICFOLIE+
Leuke tips
U kunt de lemondcurd bewaren in een schone jampot
in de koelkast. Heerlijk bij scones,maar ook bij een
Ijsdessert.
in de koelkast. Heerlijk bij scones,maar ook bij een
Ijsdessert.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465425
Homepage ID
1207772
Teller
48
Bron
VROUW, Telegraaf.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid