Bereidingswijze
-Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier.
-In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven.
-Filets be-strooien met zout en peper.
-In koekenpan helft van boter verhitten en de eendenborstfilets ca. 5 minuten met velkant naar beneden bakken. -Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken.
-Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen.
- In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken.
-Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen.
-Bestrooien met peper.
-Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.
-In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven.
-Filets be-strooien met zout en peper.
-In koekenpan helft van boter verhitten en de eendenborstfilets ca. 5 minuten met velkant naar beneden bakken. -Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken.
-Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen.
- In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken.
-Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen.
-Bestrooien met peper.
-Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere eendenborst met gebakken druiven
Ingrediënten
250 g pitloze druiven
4 eendenborstfilets (ca. 600 g)
zout
(versgemalen) peper
20 g boter of margarine
½ theelepel vanillesuiker
3 eetlepels rode port
4 eendenborstfilets (ca. 600 g)
zout
(versgemalen) peper
20 g boter of margarine
½ theelepel vanillesuiker
3 eetlepels rode port
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465421
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid