Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/19/2018 - 11:38
Bereidingswijze
-Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier.

-In vel van eendenborstfilets met scherp mes ruitpatroon kerven.
-Filets be-strooien met zout en peper.

-In koekenpan helft van boter verhitten en de eendenborstfilets ca. 5 minuten met velkant naar beneden bakken. -Omkeren en nog ca. 5 minuten bakken.

-Filets uit pan nemen en inaluminiumfolie wikkelen.
- In grote steelpan rest van boter verhitten en druiven op halfhoog vuur lichtbruin bakken.
-Vanillesuiker, port en 2 eetlepels water erdoor roeren en even aan de kook brengen.
-Bestrooien met peper.

-Eendenborstfilets in dunne plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Druiven in sausje erover scheppen.
Afbeelding
Een­den­borst met ge­bak­ken drui­ven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere eendenborst met gebakken druiven 
Ingrediënten
250 g pitloze druiven
4 eendenborstfilets (ca. 600 g)
zout
(versgemalen) peper
20 g boter of margarine
½ theelepel vanillesuiker
3 eetlepels rode port
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465421
Homepage ID
1090993
Teller
45
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid