Bereidingswijze
-Maak een marinade van de honing, de sherry, de sojasaus, de 5 spices en de knoflook.
-Snijd het vlees in plakjes en schep het door de marinade. Laat in de koelkast minimaal 45 min. afgedekt staan
Maak de mihoennestjes:
- Verhit 300 ml olie in een wok.
-Breek van de mihoen 4 stukken van 5 x 5 cm en breek ze een beetje zodat de stukken wat losser worden.
-Frituur ze 1 voor 1 enkele seconden in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Doe de bloem in een ruime kom.
-Haal het vlees uit de marinade, doe het in de kom met bloem en meng tot het vlees bedekt is met een dun laagje bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
-Roer het ei los met 2 el water, voeg de maizena toe en roer tot een glad papje en haal het vlees erdoor.
-Giet de olie uit de wok en verhit de wok opnieuw.
-Giet de 8 el olie erin en laat heet worden.
-Wok een derde van het vlees 2 minuten.
-Schep in een schaal en herhaal dit met de rest van het vlees.
Serveer met witte rijst, gesmoorde paksoi met gember en een pluk gefrituurde mihoen.
-Snijd het vlees in plakjes en schep het door de marinade. Laat in de koelkast minimaal 45 min. afgedekt staan
Maak de mihoennestjes:
- Verhit 300 ml olie in een wok.
-Breek van de mihoen 4 stukken van 5 x 5 cm en breek ze een beetje zodat de stukken wat losser worden.
-Frituur ze 1 voor 1 enkele seconden in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Doe de bloem in een ruime kom.
-Haal het vlees uit de marinade, doe het in de kom met bloem en meng tot het vlees bedekt is met een dun laagje bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
-Roer het ei los met 2 el water, voeg de maizena toe en roer tot een glad papje en haal het vlees erdoor.
-Giet de olie uit de wok en verhit de wok opnieuw.
-Giet de 8 el olie erin en laat heet worden.
-Wok een derde van het vlees 2 minuten.
-Schep in een schaal en herhaal dit met de rest van het vlees.
Serveer met witte rijst, gesmoorde paksoi met gember en een pluk gefrituurde mihoen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker varkenshaasje op zijn Chinees met mihoen
Ingrediënten
1 el vloeibare honing
2 el droge sherry
2 el sojasaus
1 el Chinese 5 spices (potje 33 g)
1 teen knoflook (fijngesneden)
500 g varkenshaas
300 ml zonnebloemolie (+ 8 el)
¼ pak mihoen (250 g)
75 g bloem
1 ei
75 g maizena
2 el droge sherry
2 el sojasaus
1 el Chinese 5 spices (potje 33 g)
1 teen knoflook (fijngesneden)
500 g varkenshaas
300 ml zonnebloemolie (+ 8 el)
¼ pak mihoen (250 g)
75 g bloem
1 ei
75 g maizena
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465419
Homepage ID
1090993
Teller
121
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid