Var­kens­haas met 5 spi­ces

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/19/2018 - 11:28
Bereidingswijze
-Maak een marinade van de honing, de sherry, de sojasaus, de 5 spices en de knoflook.
-Snijd het vlees in plakjes en schep het door de marinade. Laat in de koelkast minimaal 45 min. afgedekt staan

Maak de mihoennestjes:
- Verhit 300 ml olie in een wok.
-Breek van de mihoen 4 stukken van 5 x 5 cm en breek ze een beetje zodat de stukken wat losser worden.
-Frituur ze 1 voor 1 enkele seconden in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

-Doe de bloem in een ruime kom.
-Haal het vlees uit de marinade, doe het in de kom met bloem en meng tot het vlees bedekt is met een dun laagje bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
-Roer het ei los met 2 el water, voeg de maizena toe en roer tot een glad papje en haal het vlees erdoor.
-Giet de olie uit de wok en verhit de wok opnieuw.
-Giet de 8 el olie erin en laat heet worden.
-Wok een derde van het vlees 2 minuten.
-Schep in een schaal en herhaal dit met de rest van het vlees.

Serveer met witte rijst, gesmoorde paksoi met gember en een pluk gefrituurde mihoen.
Afbeelding
Var­kens­haas met 5 spi­ces
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker varkenshaasje op zijn Chinees met mihoen
Ingrediënten
1 el vloeibare honing
2 el droge sherry
2 el sojasaus
1 el Chinese 5 spices (potje 33 g)
1 teen knoflook (fijngesneden)
500 g varkenshaas
300 ml zonnebloemolie (+ 8 el)
¼ pak mihoen (250 g)
75 g bloem
1 ei
75 g maizena
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465419
Homepage ID
1090993
Teller
121
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid