Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze even apart.
Snij dunne plakjes van het stuk Parmezaanse kaas met een dunschiller of kaasschaaf. Zet apart.
Klop de dressing van de azijn, olijolie, peper, zout, honing en oregano.
Haal de sla door de dressing.
Leg op het midden van de borden een hoopje aangemaakte sla.
Drapeer de plakken ham eromheen.
Strooi wat pijnboompitten en kaasflinters eromheen.
Druppel eventueel wat basilicumpesto en olijfolie over de ham.
Snij dunne plakjes van het stuk Parmezaanse kaas met een dunschiller of kaasschaaf. Zet apart.
Klop de dressing van de azijn, olijolie, peper, zout, honing en oregano.
Haal de sla door de dressing.
Leg op het midden van de borden een hoopje aangemaakte sla.
Drapeer de plakken ham eromheen.
Strooi wat pijnboompitten en kaasflinters eromheen.
Druppel eventueel wat basilicumpesto en olijfolie over de ham.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij onze slager kun je heerlijke luchtgedroogde ham kopen. Ik ben zelf niet zo dol op de echte carpaccio dus vond ik dit een goed alternatief.
Erg lekker met een goede gemarineerde salade, wat geroosterde pijnboompitten en stokbrood met gezouten roomboter.
Ik hoorde van mijn schoonzusje dat deze ham ook bij keurslagers in Nederland verkrijgbaar is.
Erg lekker met een goede gemarineerde salade, wat geroosterde pijnboompitten en stokbrood met gezouten roomboter.
Ik hoorde van mijn schoonzusje dat deze ham ook bij keurslagers in Nederland verkrijgbaar is.
Ingrediƫnten
plm. 150 gram heel dun gesneden luchtgedroogde ham (keurslager ?)
geroosterde pijnboompitten naar smaak
flinters Parmezaanse kaas (zie foto)
plm. 60 gram gemende sla met rucola
wat olijfolie om te garneren
Dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
2 eetlepels goede olijfolie
mespunt zout
wat vers gemalen peper
1/2 eetlepel vloeibare (acacia) honing
1/2 theelepel gedroogde oregano
eventueel wat groene pesto (liefst verse uit het koelvak of zelf gemaakt)
geroosterde pijnboompitten naar smaak
flinters Parmezaanse kaas (zie foto)
plm. 60 gram gemende sla met rucola
wat olijfolie om te garneren
Dressing:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
2 eetlepels goede olijfolie
mespunt zout
wat vers gemalen peper
1/2 eetlepel vloeibare (acacia) honing
1/2 theelepel gedroogde oregano
eventueel wat groene pesto (liefst verse uit het koelvak of zelf gemaakt)
Hulpmiddelen & keukengerei
mooie grote borden
kom voor de dressing en de sla
koekenpannetje voor het roosteren van de pijnboompitten
dunschiller of kaasschaaf voor de flinters Parmezaanse kaas
kom voor de dressing en de sla
koekenpannetje voor het roosteren van de pijnboompitten
dunschiller of kaasschaaf voor de flinters Parmezaanse kaas
Leuke tips
Lekker met warm stokbrood en zoute roomboter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465393
Homepage ID
886977
Teller
128
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid