Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
2.Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom. Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens. Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.
3.Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad.
4. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.
5.Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje. Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.
2.Snijd de komkommer doormidden en snijd er een plak van 1 cm dik af. Steek hier met het stekertje een ster uit. Dit wordt de piek van de boom. Schil de rest van de komkommer met een dunschiller en snijd hem in de lengte in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze stukken vervolgens. Snijd de zalm in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.
3.Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de zalm, avocado en komkommer in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan zalm, avocado, komkommer en bestrooi met wat sesamzaad.
4. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 8 gelijke stukjes.
5.Stapel de sushi op tot een kerstboom. Begin met 14 stukjes en bouw verder met 8, daarna 7, dan 5, 3, 2 en eindig met 1 stukje. Zet daar de ster boven op. Versier met de zalmeitjes. Serveer met de sojasaus, de wasabi en de gember.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel borrelhapje !
Ingrediënten
250 g Saitaku sushi rice
75 ml Saitaku rijstazijn
1 el witte sesamzaadje
1 komkommer
300 g verse biologische zalmfilet
1 eetrijpe avocado
5 norivellen
50 g wilde zalmeitjes in pot
3 el Japanse sojasaus
1 tl wasabipaste
2 el Saitaku sushigember
75 ml Saitaku rijstazijn
1 el witte sesamzaadje
1 komkommer
300 g verse biologische zalmfilet
1 eetrijpe avocado
5 norivellen
50 g wilde zalmeitjes in pot
3 el Japanse sojasaus
1 tl wasabipaste
2 el Saitaku sushigember
Hulpmiddelen & keukengerei
uitsteekvormpje ster ø 2 cm
sushimatje
sushimatje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465391
Homepage ID
1090993
Teller
14
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid