Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de pievorm en de rand in met de olie.
-Snijd de knoflook en selderij fijn.
-Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
-Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
-Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook.
- Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
-Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm.
-Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg.
-Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
-Vet de pievorm en de rand in met de olie.
-Snijd de knoflook en selderij fijn.
-Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook 1 min. op laag vuur, voeg 50 g bloem (per 4 personen) toe en bak al roerend 4 min. tot deze licht begint te kleuren (roux). Schenk al roerend de melk erbij, voeg de bouillontablet toe en breng aan de kook. Roer alles tot een gladde saus en laat 3 min. koken op laag vuur.
-Bestuif ondertussen het werkblad met de rest van de bloem en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek met de randen op elkaar. Rol met de deegroller uit tot een iets grotere lap dan de doorsnede van de pievorm. Snijd de ronde vorm uit de deeglap en snijd met een mesje van de rest van het bladerdeeg visjes of sterren (of gebruik kleine uitsteekvormpjes).
-Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 2 cm. Roer de vis met de erwten en selderij door de saus en breng weer rustig aan de kook.
- Laat de visragout al roerend 1 min. zachtjes koken en schep dan in de pievorm.
-Dek af met de grote lap bladerdeeg en druk de randen aan op de vorm.
-Bestrijk de bladerdeegfiguurtjes met wat melk en plak ze voorzichtig op het bladerdeeg.
-Bestrijk het hele deegdakje met melk. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en bak de taart 45 min. in de oven goudbruin en gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hartige taart met twee soorten vis: als dat geen feestelijk hoofdgerecht is!
Ingrediënten
1 el arachideolie
1 teen knoflook
20 g verse selderij
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
400 ml houdbare volle melk
1 kippenbouillontablet
6 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g diepvries wilde zalmfilets
200 g diepvries kabeljauwfilets
200 g diepvries tuinerwten
1 teen knoflook
20 g verse selderij
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
400 ml houdbare volle melk
1 kippenbouillontablet
6 plakjes diepvries bladerdeeg
250 g diepvries wilde zalmfilets
200 g diepvries kabeljauwfilets
200 g diepvries tuinerwten
Hulpmiddelen & keukengerei
pievorm Ø 22 cm of ronde lage ovenschaal
deegroller
deegroller
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465389
Homepage ID
1090993
Teller
118
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid