Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de aardappeltjes samen met het water en eventueel zout in een hapjespan. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan 10 min. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappeltjes in kwarten.
2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan op laag vuur. Duw met een zwaar voorwerp op de takjes rozemarijn zodat de naaldjes kneuzen en voeg toe aan de olie. Laat 15 min. trekken op zeer laag vuur.
3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een deel van de olie (bewaar de rest in een afgesloten potje). Bestrooi met het zeezout en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.
Ingrediënten
1 kg kleurrijke aardappelmix (AH Feestfavoriet)
500 ml kraanwater
100 ml traditionele olijfolie
15 g takjes rozemarijn
1 tl grof zeezout
500 ml kraanwater
100 ml traditionele olijfolie
15 g takjes rozemarijn
1 tl grof zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Leuke tips
Tip:
In plaats van rozemarijnolie kun je ook de kruidenolie uit de verpakking gebruiken
Tip:
Je kunt deze aardappeltjes t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Tip:
Je kunt de rest van de rozemarijnolie gebruiken als smaakmaker in een salade of om vlees mee te bestrijken voor het grillen.
In plaats van rozemarijnolie kun je ook de kruidenolie uit de verpakking gebruiken
Tip:
Je kunt deze aardappeltjes t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Tip:
Je kunt de rest van de rozemarijnolie gebruiken als smaakmaker in een salade of om vlees mee te bestrijken voor het grillen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465339
Homepage ID
1090993
Teller
21
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid