Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.
-Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
-Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
-Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.
-Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.
-Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
-Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.
-Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.
Ingrediënten
50 g ongezouten boter (of margarine)
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 el dijonmosterd
175 g geraspte Goudse belegen kaas
2 el (arachide)olie
6 el Saitaku panko (Japans broodkruim)
95 g gepelde pistachenoten
400 g koelverse broccoliroosjes
400 g bloemkoolrijst
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
1 el dijonmosterd
175 g geraspte Goudse belegen kaas
2 el (arachide)olie
6 el Saitaku panko (Japans broodkruim)
95 g gepelde pistachenoten
400 g koelverse broccoliroosjes
400 g bloemkoolrijst
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde ovenschaal ca. Ø 25 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465337
Homepage ID
1090993
Teller
2945
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid