Bereidingswijze
-Schil de peen en snijd in schuine plakken van 1 cm.
-Kook de plakken 2 min. in een pan kokend water. Giet af en laat uitlekken.
-Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
-Snijd de rucola grof.
-Verhit de boter in een pan en voeg de peen toe en bak 1 min. op hoog vuur
-Voeg de honing, het sinaasappelsap en -rasp toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
-Schep regelmatig om.
-Meng vlak voor het serveren de rucola door de peen
-Kook de plakken 2 min. in een pan kokend water. Giet af en laat uitlekken.
-Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
-Snijd de rucola grof.
-Verhit de boter in een pan en voeg de peen toe en bak 1 min. op hoog vuur
-Voeg de honing, het sinaasappelsap en -rasp toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
-Schep regelmatig om.
-Meng vlak voor het serveren de rucola door de peen
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Worteltjes gebakken met honing en sinaasappelsap: het perfecte bijgerecht.
Ingrediënten
500 g winterpenen
1 sinaasappel
50 g rucola
25 g ongezouten roomboter
4 el honing
1 sinaasappel
50 g rucola
25 g ongezouten roomboter
4 el honing
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465329
Homepage ID
1090993
Teller
76
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid