Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel de ui en snijd in parten.
-Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met de ui 12 min. in water met zout.
-Giet af en doe in de keukenmachine.
-Voeg de gorgonzola dolce en witte chocolade in stukjes toe. Laat even smelten en pureer dan tot een gladde puree. Breng verder op smaak met de nootmuskaat en eventueel zout.
-Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de verschillende kleuren wortels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een klein beetje zout.
-Meng de olijfolie met ras el hanout en bestrijk met behulp van de bakkwast de wortellinten ermee.
-Rooster de linten 15 min. in het midden van de oven.
-Schep de bloemkoolpuree in een schaal en schep de geroosterde wortellinten ernaast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven, besprenkel eventueel met de rest van de olie en serveer.
- Pel de ui en snijd in parten.
-Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met de ui 12 min. in water met zout.
-Giet af en doe in de keukenmachine.
-Voeg de gorgonzola dolce en witte chocolade in stukjes toe. Laat even smelten en pureer dan tot een gladde puree. Breng verder op smaak met de nootmuskaat en eventueel zout.
-Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de verschillende kleuren wortels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een klein beetje zout.
-Meng de olijfolie met ras el hanout en bestrijk met behulp van de bakkwast de wortellinten ermee.
-Rooster de linten 15 min. in het midden van de oven.
-Schep de bloemkoolpuree in een schaal en schep de geroosterde wortellinten ernaast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven, besprenkel eventueel met de rest van de olie en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.
Ingrediënten
1 middelgrote ui
250 g bloemkool
75 g gorgonzola dolce
50 g witte chocolade
¼ tl gemalen nootmuskaat
300 g AH regenboog wortelmix = de helft van het zakje ( 600 g )
4 el extra vierge olijfolie
2 tl ras el hanout
1 citroen
250 g bloemkool
75 g gorgonzola dolce
50 g witte chocolade
¼ tl gemalen nootmuskaat
300 g AH regenboog wortelmix = de helft van het zakje ( 600 g )
4 el extra vierge olijfolie
2 tl ras el hanout
1 citroen
Leuke tips
Tip:
Dit gerecht kun je als bijgerecht serveren, maar als aparte gang komt-ie misschien nog wel beter tot z'n recht. De combinatie bloemkool, gorgonzola dolce en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.
Dit gerecht kun je als bijgerecht serveren, maar als aparte gang komt-ie misschien nog wel beter tot z'n recht. De combinatie bloemkool, gorgonzola dolce en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465327
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid