Kalkoengebraad met brie-saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/16/2018 - 10:52
Bereidingswijze
1 Bestrijk het kalkoengebraad met olijfolie, peper en zout. Gril het in 20 minuten goudbruin op de barbecue of grilpan.
2 Pel de knoflook en de sjalot en snipper ze fijn. Stoof aan in olijfolie. Voeg het kruidentuiltje toe en blus met de kippenbouillon. Laat tot de helft inkoken. Schep er het kruidentuiltje uit. Voeg de room en de brie toe en mix tot een gladde saus. Leng eventueel aan met water als de saus te dik is en kruid met peper en zout.
3 Spoel de groenten. Snij de brede voetstengels van de paksoi in stukken en snipper de lente-uien grof.
4 Laat de wokpan gloeiend heet worden. Roerbak de paksoi, lente-uien en peultjes. Blus met sojasaus naar smaak. Kruid met peper en zout.
5 Snij het kalkoengebraad in plakken. Serveer met de gewokte groenten en de brie-saus.
Afbeelding
Kalkoengebraad met brie-saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verrassend grillen, super lekker ! 
Ingrediënten
1 kalkoengebraad (800 g)
50 g brie (in blokjes)
200 g peultjes
1 paksoi
1 sjalot
1 lente-ui bosje
1 knoflookteentje
kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
50 ml room
200 ml kippenbouillon
sojasaus
olijfolie
arachideolie
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465319
Homepage ID
1090993
Teller
344
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid