Bereidingswijze
-Dep de kalkoendij (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en duw voorzichtig de boter (op kamertemperatuur) tussen het vel en het vlees.
-Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder.
- Boen de citroen schoon en snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). -Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout.
-Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.
-Snijd het kapje van de bol knoflook en leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan.
-Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij en stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. (Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen)
.
-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
-Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
-Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
-Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor.
-Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.
-Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder.
- Boen de citroen schoon en snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). -Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout.
-Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.
-Snijd het kapje van de bol knoflook en leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan.
-Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij en stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. (Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen)
.
-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
-Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
-Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
-Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor.
-Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.
Ingrediënten
1 kg kalkoendij
2 el ongezouten roomboter
7½ g verse salie
1 citroen
4 el milde olijfolie
1 bol knoflook
250 ml droge witte wijn
250 ml gevogeltefond
3 el amandelstiften
500 g gnocchi
2 el polenta
3 el extra vierge olijfolie
1 tl grove mosterd
150 g waterkers
2 el ongezouten roomboter
7½ g verse salie
1 citroen
4 el milde olijfolie
1 bol knoflook
250 ml droge witte wijn
250 ml gevogeltefond
3 el amandelstiften
500 g gnocchi
2 el polenta
3 el extra vierge olijfolie
1 tl grove mosterd
150 g waterkers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465307
Homepage ID
1090993
Teller
249
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid