Kal­koen­dij met sa­lie en aman­de­len met kro­kan­te gnoc­chi

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/16/2018 - 09:21
Bereidingswijze
-Dep de kalkoendij (op kamertemperatuur) droog met keukenpapier en duw voorzichtig de boter (op kamertemperatuur) tussen het vel en het vlees.
-Duw er ook vier salieblaadjes (bij 4 personen) onder.
- Boen de citroen schoon en snijd de citroen in parten (houd bij 4 personen 2 parten achter voor de vinaigrette). -Knijp de parten een beetje uit over de kalkoendij en bestrooi met peper en zout.
-Verhit de helft van de milde olijfolie in de stoofpan en bak de kalkoendij rondom in ca. 5 min. goudbruin aan.
-Snijd het kapje van de bol knoflook en leg ‘m met de citroenpartjes en de rest van de salie in de pan.
-Schenk de wijn en de gevogeltefond erbij en stoof de kalkoendij in ca. 70 min. gaar. (Het vlees moet gemakkelijk van het bot loskomen)
.
-Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierna de amandelstiftjes in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
-Verhit de rest van de milde olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de gnocchi en polenta in de pan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin en krokant.
-Pers de achtergehouden citroenparten uit en meng samen met de extra vierge olijfolie en de mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
-Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de vinaigrette erdoor.

-Serveer de kalkoendij met de gnocchi en de waterkerssalade. Bestrooi kalkoen de gnocchi met de amandelstiftjes.
Afbeelding
Kal­koen­dij met sa­lie en aman­de­len met kro­kan­te gnoc­chi
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.
Ingrediënten
1 kg kalkoendij
2 el ongezouten roomboter
7½ g verse salie
1 citroen
4 el milde olijfolie
1 bol knoflook
250 ml droge witte wijn
250 ml gevogeltefond
3 el amandelstiften
500 g gnocchi
2 el polenta
3 el extra vierge olijfolie
1 tl grove mosterd
150 g waterkers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1465307
Homepage ID
1090993
Teller
249
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid