Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 °C.
-Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de fricandeau in 3 min. rondom bruin.
-Zet het vuur uit en blus af met 2/3 van de vermout.
-Leg de fricandeau in de ovenschaal en schenk het bakvet eroverheen.
-Snijd een ½ cm van de bovenkant van de bol knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bol bij het vlees in de schaal.
-Pel de sjalotten, halveer ze en leg er ook bij.
-Steek de thermometer in het midden van het vlees.
-Bak de fricandeau in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt.
-Dit duurt ca. 50 min.
-Neem uit de oven, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-Duw ondertussen de tenen knoflook uit de bol en doe in een hoge beker.
-Voeg de sjalotten toe, samen met de slagroom en de rest van de vermout.
-Pureer tot saus, verwarm op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de selderij fijn en roer door de saus.
-Snijd de kalkoenfricandeau in plakken en serveer met de saus.
-Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de fricandeau in 3 min. rondom bruin.
-Zet het vuur uit en blus af met 2/3 van de vermout.
-Leg de fricandeau in de ovenschaal en schenk het bakvet eroverheen.
-Snijd een ½ cm van de bovenkant van de bol knoflook zodat de teentjes bloot komen te liggen. Leg de bol bij het vlees in de schaal.
-Pel de sjalotten, halveer ze en leg er ook bij.
-Steek de thermometer in het midden van het vlees.
-Bak de fricandeau in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt.
-Dit duurt ca. 50 min.
-Neem uit de oven, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
-Duw ondertussen de tenen knoflook uit de bol en doe in een hoge beker.
-Voeg de sjalotten toe, samen met de slagroom en de rest van de vermout.
-Pureer tot saus, verwarm op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
-Snijd de selderij fijn en roer door de saus.
-Snijd de kalkoenfricandeau in plakken en serveer met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau. Met dit lekkere gerecht heb je circa 20 min werk en de rest doet de hete oven !
Ingrediënten
500 g kalkoenfricandeau
2 el traditionele olijfolie
75 ml witte vermout of Noilly Prat
1 bol knoflook
3 sjalotten
125 ml verse slagroom
10 g bladselderij
2 el traditionele olijfolie
75 ml witte vermout of Noilly Prat
1 bol knoflook
3 sjalotten
125 ml verse slagroom
10 g bladselderij
Hulpmiddelen & keukengerei
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
vleesthermometer
vleesthermometer
Leuke tips
Bereidingstip:
Het aanbraden en afblussen van het vlees in stap 1 kan twee dagen van tevoren. Bewaar het vlees en het bakvet apart, dek af en zet in de koelkast. Voor de bereiding verwarm je het bakvet een paar minuten in een steelpan op laag vuur en ga je verder met stap 1.
Het aanbraden en afblussen van het vlees in stap 1 kan twee dagen van tevoren. Bewaar het vlees en het bakvet apart, dek af en zet in de koelkast. Voor de bereiding verwarm je het bakvet een paar minuten in een steelpan op laag vuur en ga je verder met stap 1.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465305
Homepage ID
1090993
Teller
72
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid