Bereidingswijze
1.Op internet kom je dit recept in allerlei vormen en samenstellingen tegen. Dit is mijn versie.
2.Dep de uitgelekte cocktailworstjes nog even droog met keukenpapier.
3.Leg een vel bakpapier in een quicheschaal.
4. Snij de plakjes bladerdeeg in reepjes van 1 cm en vouw steeds een reepje om een worstje.
5.Leg de worstjes in de quicheschaal. Puzzel een beetje om een mooie cirkel te creëren. Ik maakte de schaal helemaal dicht, i.v.m 10 personen, maar je kunt natuurlijk ook een enkele of dubbele cirkel maken en later een dipsausje naar smaak in het midden zetten. Hou dan wel rekening met minder worstjes en bladerdeeg. Of neem een kleinere vorm. Of leg ze in een vorm van een kerstboom.
6.Bestrijk alle worstjes met ei, bestrooi licht met dille ,peper en zout en bak de krans 25 tot 30 minuten ineen voorverwarmde oven van 200 graden.
2.Dep de uitgelekte cocktailworstjes nog even droog met keukenpapier.
3.Leg een vel bakpapier in een quicheschaal.
4. Snij de plakjes bladerdeeg in reepjes van 1 cm en vouw steeds een reepje om een worstje.
5.Leg de worstjes in de quicheschaal. Puzzel een beetje om een mooie cirkel te creëren. Ik maakte de schaal helemaal dicht, i.v.m 10 personen, maar je kunt natuurlijk ook een enkele of dubbele cirkel maken en later een dipsausje naar smaak in het midden zetten. Hou dan wel rekening met minder worstjes en bladerdeeg. Of neem een kleinere vorm. Of leg ze in een vorm van een kerstboom.
6.Bestrijk alle worstjes met ei, bestrooi licht met dille ,peper en zout en bak de krans 25 tot 30 minuten ineen voorverwarmde oven van 200 graden.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik wilde iets maken, waar ook de kleinkinderen van konden snoepen.Dit recept was dus precies goed voor groot en klein.
Ingrediënten
2 blikje cocktailworstjes uitgelekt
6 pakjes roombladerdeeg van 10 bij 10 cm
dille
1 klein ei geklutst
peper en zout uit de molen naar smaak
6 pakjes roombladerdeeg van 10 bij 10 cm
dille
1 klein ei geklutst
peper en zout uit de molen naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
quicheschaal oven, mes bakpapier
Leuke tips
Bestrooi met maanzaad, of geroosterde sesamzaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465267
Homepage ID
2796273
Teller
150
Bron
Gezien bij Laura , maar eigen tekst en foto
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid