Bereidingswijze
Schil de aardperen en aardappelen en snij ze in blokjes.
- Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
- Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en de aardperen in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook
- Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
- Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en de aardperen in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De meeste recepten van deze fluweelzachte puree worden gemaakt met boter, melk en soms ook met slagroom. Ik gebruik meestal verse roomkaas en daar hou ik het deze keer toch ook maar weer bij. Net zo makkelijk en ook net zo lekker.
De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards smaakje. (Hoe kan het ook anders.)
Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs met wild.
Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone' puree en met de feestdagen in het vooruitzicht is dit zeer zeker een aanrader.
De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards smaakje. (Hoe kan het ook anders.)
Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs met wild.
Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone' puree en met de feestdagen in het vooruitzicht is dit zeer zeker een aanrader.
Ingrediƫnten
- 500 gram aardperen
- 500 gram kruimige aardappelen
- 100 gram roomkaas (naturel)
- 1 groentebouillon tablet
- peper en zout
- 500 gram kruimige aardappelen
- 100 gram roomkaas (naturel)
- 1 groentebouillon tablet
- peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
blender, schuimspaan
Leuke tips
Lekker bij stoofpotjes, sukadelappen en wild.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465219
Homepage ID
2066044
Teller
1917
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid