Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-Kook in een pan de sherry en fond met het sjalotje en de saffraan op hoog vuur in tot een kwart over is.
-Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de deegplakjes met eierdooier, bestrooi ze met zeezout en (versgemalen) peper en bak ze in 20 minuten goudbruin.
-Laat ze op een rooster afkoelen en snijd ze overlangs open (in een boven- en een onderkant).
-Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en bestrijk ze met gesmolten boter.
- Gril de zalm in een hete grillpan 6-8 minuten, tot die mooie strepen heeft, maar vanbinnen net niet gaar is.
-Roer de room door het sherrymengsel en laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
-Leg de onderste helft van het bladerdeeg op vier warme borden en leg de gegrilde zalmfilets erop. Strooi de bieslook erover en leg de bovenkanten van het bladerdeeg erop. Serveer direct, met de saus er apart bij.
-Kook in een pan de sherry en fond met het sjalotje en de saffraan op hoog vuur in tot een kwart over is.
-Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de deegplakjes met eierdooier, bestrooi ze met zeezout en (versgemalen) peper en bak ze in 20 minuten goudbruin.
-Laat ze op een rooster afkoelen en snijd ze overlangs open (in een boven- en een onderkant).
-Bestrooi de stukken zalm met zout en peper en bestrijk ze met gesmolten boter.
- Gril de zalm in een hete grillpan 6-8 minuten, tot die mooie strepen heeft, maar vanbinnen net niet gaar is.
-Roer de room door het sherrymengsel en laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
-Leg de onderste helft van het bladerdeeg op vier warme borden en leg de gegrilde zalmfilets erop. Strooi de bieslook erover en leg de bovenkanten van het bladerdeeg erop. Serveer direct, met de saus er apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk zalmgerecht dat makkelijk te bereiden is .
Ingrediënten
150 ml medium dry sherry
100 ml visfond
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 envelopje saffraan
4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt))
grof zeezout
4 stukken zalmfilet (a 125 g)
2 el boter (gesmolten)
250 ml slagroom
2 el verse bieslook (fijngesneden)
100 ml visfond
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 envelopje saffraan
4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt))
grof zeezout
4 stukken zalmfilet (a 125 g)
2 el boter (gesmolten)
250 ml slagroom
2 el verse bieslook (fijngesneden)
Leuke tips
Tip:
Dé manier om ervoor te zorgen dat je een stuk zalm in z'n geheel uit de pan krijgt: bak de zalmfilets eerst kort op de kant waar geen vel zit. Draai ze daarna om en laat ze garen op de kant met het vel. Als je deze volgorde aanhoudt, komt de zalm gemakkelijk en heel uit de pan. Bak de zalm trouwens nooit te heet. Dan wordt hij droog en valt hij ook eerder uit elkaar.
Tip:
Last van klef bladerdeeg? Waarschijnlijk was het bladerdeeg te warm toen het de oven in ging. Je kunt bladerdeeg het beste ontdooien in de koelkast en dan rechtstreeks in de voorverwarmde oven leggen.
Dé manier om ervoor te zorgen dat je een stuk zalm in z'n geheel uit de pan krijgt: bak de zalmfilets eerst kort op de kant waar geen vel zit. Draai ze daarna om en laat ze garen op de kant met het vel. Als je deze volgorde aanhoudt, komt de zalm gemakkelijk en heel uit de pan. Bak de zalm trouwens nooit te heet. Dan wordt hij droog en valt hij ook eerder uit elkaar.
Tip:
Last van klef bladerdeeg? Waarschijnlijk was het bladerdeeg te warm toen het de oven in ging. Je kunt bladerdeeg het beste ontdooien in de koelkast en dan rechtstreeks in de voorverwarmde oven leggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465209
Homepage ID
1090993
Teller
35
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid