Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember.
-Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, ⅔ van de rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.
-Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade.
-Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
-Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Haal de bladeren van de krop sla los.
-Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.
-Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus.
-Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus.
Bestrooi met bosui en vouw dicht.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember.
-Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, ⅔ van de rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.
-Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade.
-Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
-Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Haal de bladeren van de krop sla los.
-Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.
-Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus.
-Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus.
Bestrooi met bosui en vouw dicht.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Avontuurlijke kerstavond ? Probeer dan deze gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus.
Ingrediënten
1 perssinaasappel
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
4 el sojasaus
3 el Saitaku rijstazijn
1 el vloeibare honing
1½ el Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice ( 5 kruidenpoeder)
1½ g hele kip
3 bosuitjes
1 krop ijsbergsla
2 komkommers
6 el hoisinsaus
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
4 el sojasaus
3 el Saitaku rijstazijn
1 el vloeibare honing
1½ el Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice ( 5 kruidenpoeder)
1½ g hele kip
3 bosuitjes
1 krop ijsbergsla
2 komkommers
6 el hoisinsaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465205
Homepage ID
1090993
Teller
67
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid