Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/14/2018 - 10:15
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil, pers de knoflook en rasp de gember.
-Meng het sinaasappelrasp, de knoflook, sojasaus, ⅔ van de rijstazijn, honing en vijfkruidenpoeder tot een gladde marinade.
-Dep de kip droog met keukenpapier. Bestrijk de kip met behulp van een kwastje met de marinade.
-Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-Draai na 45 min. om en rooster nog 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
-Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Haal de bladeren van de krop sla los.
-Snijd de komkommers in dunne plakjes en meng met de rest van de rijstazijn.
-Serveer de kip met de ijsbergsla, die je als wraps gebruikt, de bosui, komkommer en de hoisinsaus.
-Trek telkens wat kip van het bot en vul een slablad met kip, komkommer en een schepje hoisinsaus.
Bestrooi met bosui en vouw dicht.
Afbeelding
Ge­roos­ter­de pe­king­kip met hoi­sin­saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Avontuurlijke kerstavond ? Probeer dan deze gekruide kip uit de oven geserveerd in wraps van sla met hoisinsaus.
Ingrediënten
1 perssinaasappel
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
4 el sojasaus
3 el Saitaku rijstazijn
1 el vloeibare honing
1½ el Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice ( 5 kruidenpoeder)
1½ g hele kip
3 bosuitjes
1 krop ijsbergsla
2 komkommers
6 el hoisinsaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465205
Homepage ID
1090993
Teller
67
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid