Bereidingswijze
-Breng een grote pan met ruim water aan de kook.
-Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min. Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.
-Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
-Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes. Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.
Serveertip:
Je kunt alle dumplings samen op een bord of schaal serveren of ervoor kiezen om voor iedereen een mooi opgemaakt bord met één dumpling te maken.
Serveertip:
Lekker met extra hoisin.
-Haal een mooie blad per persoon van de kool en blancheer ze 1 voor 1 in 2 min. Spoel met koud water en dep droog met keukenpapier.
-Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in een kom. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Snijd de bosui fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Meng het vlees met de bosui, het citroenrasp, 3 el citroensap (per 4 personen) en de hoisinsaus. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
-Leg ¼ van het confitmengsel op het stevige deel van de kool en rol op tot de helft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op tot een pakketje. Maak zo alle pakketjes. Leg ze met de mooiste kant naar boven op de borden en bestrooi met het sesamzaad.
Serveertip:
Je kunt alle dumplings samen op een bord of schaal serveren of ervoor kiezen om voor iedereen een mooi opgemaakt bord met één dumpling te maken.
Serveertip:
Lekker met extra hoisin.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een tussengerecht dat zo uit een sterrenrestaurant lijkt te komen.
Ingrediënten
1 Chinese kool
2 gekonfijte eendenbouten in blik
2 bosuitjes
1 citroen
75 ml hoisinsaus
1 tl Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
2 gekonfijte eendenbouten in blik
2 bosuitjes
1 citroen
75 ml hoisinsaus
1 tl Saitaku zwart sesamzaad geroosterd in strooier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1465195
Homepage ID
1090993
Teller
213
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid