Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/14/2018 - 08:31
Bereidingswijze
-Schenk de wildfond en port in een pan, voeg de specerijen toe en laat op middelhoog vuur tot ¼ inkoken. Dit duurt ca. 20 min.
-Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout.
- Smelt ⅓ van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de hertenbiefstukken uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
-Schenk de saus door een zeef en doe terug in de pan. Breng aan de kook. Snijd de rest van de boter in blokjes. Neem de pan van het vuur en roer de boter er in delen door (monteren). Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de biefstukken.
Combinatietip:
Lekker met pommes gratin
Afbeelding
Her­ten­bief­stuk met spe­ce­rij­en-port­saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij deze smaakvolle hertenbiefstuk hoort smaakvolle, kruidige saus. En een goede rode wijn!
Ingrediënten
380 ml wildfond
200 ml port ruby
2 kruidnagels
1 steranijs
1 kaneelstokje
4 hertenbiefstukken (op kamertemperatuur)
70 g koude boter
Leuke tips
Bewaartip:
Wil je de saus 1 dag van tevoren maken? Dat kan, maar laat het monteren achterwege. Zeef de saus wel alvast en bewaar afgedekt in de koelkast. Bereid verder volgens het recept.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465187
Homepage ID
1090993
Teller
1025
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid