Kerst Appetizer: Italiaans Kaas Brood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/13/2018 - 13:42
Bereidingswijze
1. Spray een cakeblik in met olie en bedek met plasticfolie. Laat de bovenranden ruim overlappen.
2. Meng de kaasbrood ingrediënten, proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
3. Lepel het mengsel in het cakeblik en druk goed aan om luchtbelletjes er uit te halen.
4. Bedek met het overhangende plasticfolie en zet 4+ uren(tot 1 week) in de koelkast.
5. Draai voor het serveren het cakeblik om op een mooie schaal en verwijder het plasticfolie.
6. Top het kaasbrood met de tomaatjes en giet er olie van de tomaatjes over.
7. Garneer met peterselie en takjes rozemarijn voor een feestelijke gezicht.
Afbeelding
Kerst Appetizer: Italiaans Kaas Brood
Aantal personen
15.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit ziet er heel feestelijk uit. Makkelijk om te maken en niet duur vergeleken met prijzige kaasplankjes.
Ingrediënten
Kaasbrood
500 gr roomkaas op kamertemperatuur (b.v. Philadelphia)
75 ml zure room
½ tsp van elk tijm, oregano, basilicum, rozemarijn en zwarte peper
1 tsp van elk knoflookpoeder, zout, chilipeper vlokken
200 gr cheddar of een kaas naar keuze , vers gerapt
280 gr geroosterde paprika's, uitgelekt en fijngesneden
180 gr pittige salami, fijn gesneden
135 gr groene olijven, fijngehakt
bos-/lente-ui , fijn gesneden (3 - 4 stuks)

Topping
220 g zongedroogde tomaatjes met olie!, grof gesneden
peterselie, fijngehakt
takjes rozemarijn om te garneren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465141
Homepage ID
282406
Teller
127
Bron
Internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jhcv
Gelegenheid