Tulband met kersenwijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/13/2018 - 09:43
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven op 160°C. Vet de tulbandvorm (24 cm) in met boter. Smelt de chocolade voor de taart au bain-marie en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Zeef de bloem met de cacao, het bakpoeder en bicarbonaat.
2 Klop de boter en de suiker tot een dikke witte massa. Voeg een voor een de eieren toe. Spatel de gesmolten chocolade door het beslag. Voeg dan de bloemmix, de melk en ten slotte de kersenlikeur toe. Meng voorzichtig.
3 Giet het beslag in de vorm en zet de cake 50 tot 60 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm op een rooster en laat verder afkoelen.
4 Maak intussen de ganache. Smelt de chocolade au bain-marie samen met de room en de boter, roer glad. Laat de ganache lichtjes afkoelen. Giet ‘m over de cake en bestrooi met suikersterretjes. Lekker met slagroom.
Afbeelding
Tulband met kersenwijn
Tulband met kersenwijn
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere tulband die makkelijk zelf te bereiden is .(Kersenlikeur verkrijgbaar als 'Monkey balls bij AH) 
Ingrediënten
200 g fondantchocolade
200 g bloem
2 el cacaopoeder (ongezoet)
1 tl bakpoeder
1/2 tl bicarbonaat (baksoda)
200 g boter (+ extra)
220 g kristalsuiker
4 eieren
125 ml melk
125 ml kersenlikeur
75 g fondantchocolade
65 ml room
10 g boter
Hulpmiddelen & keukengerei
tulband cakevorm met een diameter van 24 cm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465113
Homepage ID
1090993
Teller
88
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid