Flan karamel met Grand Marnier en sinaasappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/13/2018 - 09:31
Bereidingswijze
1 - Verwarm de oven voor op 170°C.
- Pers de sinaasappels tot je 120 ml sap (zonder pulp) hebt.
- Verwarm het sap met 2 à 3 eetlepels Grand Marnier (optioneel) en 140 g suiker tot het karamelliseert. Verdeel de karamel over 4 vuurvaste potjes en zet ze in een diepere ovenschaal of bakplaat.
2 Snij het vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de room en de melk met de vanillezaadjes. Klop de eieren en eidooiers op met 100 g suiker. Voeg geleidelijk aan de room en de melk bij de opgeklopte eieren.
3 Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Giet kokend water in de ovenschaal tot de ovenschaaltjes voor de helft onder water staan. Schuif 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
4 Laat de kommetjes goed afkoelen. Snij de derde sinaasappel in fijne partjes. Maak de randen van de flan los met een mesje, draai de kommetjes om op de borden en serveer. Werk af met een sinaasappelpartje.
Afbeelding
Flan karamel met Grand Marnier en sinaasappel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een feestelijk dessertje voor kerst. Liever zonder alcohol? Je kunt de Grand Marnier ook gewoon weglaten.
Ingrediënten
3 sinaasappelen
3 el Grand Marnier
240 g suiker
100 ml room
300 ml volle melk
1 vanillestokje
3 eieren
2 eidooiers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465111
Homepage ID
1090993
Teller
52
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid