Citroenmoelleux

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/13/2018 - 09:26
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroenen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Pers de citroenen tot je 80 ml citroensap hebt.
2 Splits de eieren. Klop de boter op met de helft van de suiker. Klop er één voor één de eidooiers onder. Klop nu ook de bloem, het citroensap, de citroenschil en de melk onder het beslag.
3 Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker en schep ze voorzichtig onder het beslag. Verdeel de citroenmousse over 4 ingevette kleine ramequins.
4 Zet de ramequins in een ovenschaal. Vul de schaal met water tot de ramequins voor de helft in het water staan. Zet ze 25-30 minuten in de oven. Haal uit de oven, laat ze 10 minuten rusten en serveer ze warm. Garneer eventueel met gekonfijte citroenschil.
Afbeelding
Citroenmoelleux
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk eenvoudig dessertje voor kerst of eender welke andere feestelijke gelegenheid. Tip: maak de gekonfijte citroenschil zelf. Snij de schil van 1 biocitroen in reepjes en laat 2 keer opkoken in suikerwater (100 ml water + 100 g suiker). 

  •  

Ingrediënten
4 citroenen (bio)
3 eieren
70 g boter
150 g suiker
30 g bloem
250 ml melk
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ingevette kleine ramequins.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1465109
Homepage ID
1090993
Teller
25
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid