Bereidingswijze
Bereidingstijd: 40 min. + 1 u gaartijd
-Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en snij het spek in reepjes.
-Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe.
-Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
-Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe.
-Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
Maak de truffelpuree:
-schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en voeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.
-Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.
-Snipper de uien, snijd de champignons in 4 en snij het spek in reepjes.
-Kleur de varkenswangen in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot, verwijder de vetstof en voeg de andere helft van de boter toe.
-Stoof daar de ui in, voeg het vlees weer toe en bestuif met de bloem. Laat even aankleuren zodat je geen bloemsmaak hebt in de saus.
-Voeg de tijm, de laurier en de mosterd toe.
-Bevochtig met het bier, de sojasaus en het water en laat onder deksel 1 u zachtjes pruttelen.
Maak de truffelpuree:
-schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af, plet ze tot een puree en voeg de boter, de eidooiers en de melk toe. Kruid bij met peper en zout. Hak de truffel fijn en voeg toe aan de puree.
-Bak de champignons en de spekreepjes goudbruin en voeg toe aan de varkenswangetjes net voor het opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Subliem gerecht van drie sterrenchef Peter Goossens, makkelijk en super lekker, Uw gasten zullen met zekerheid om meer vragen !
Ingrediënten
200 g Parijse champignons
10 g truffel
5 cl melk
500 g aardappelen
2 laurierblaadjes
1 takje verse tijm
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mosterd
150 g boter
2 dl water
2 eetlepels bloem
2 grote uien
150 g gerookt spek
800 g varkenswangen
66 cl Westmalle Tripel
50 g boter (voor de puree)
2 eidooiers
10 g truffel
5 cl melk
500 g aardappelen
2 laurierblaadjes
1 takje verse tijm
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mosterd
150 g boter
2 dl water
2 eetlepels bloem
2 grote uien
150 g gerookt spek
800 g varkenswangen
66 cl Westmalle Tripel
50 g boter (voor de puree)
2 eidooiers
Leuke tips
Kooktip
Bak je varkenswangetjes lekker krokant in beurre Noisette (hazelnootboter): Boter die niet meer bruist en nét lichtbruin kleurt.
Bak je varkenswangetjes lekker krokant in beurre Noisette (hazelnootboter): Boter die niet meer bruist en nét lichtbruin kleurt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1464045
Homepage ID
1090993
Teller
23438
Bron
delhaize - chef = Peter Goossens
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid