Kibbeling van langoustine met truffelmayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/07/2018 - 15:26
Bereidingswijze
Maak het beslag:
-hak de dille fijn en meng met de bloem, het witbier en de scampimixkruiden tot een glad mengsel.
Maak de truffelmayonaise:
-snijd de truffelcarpaccio fijn.
-Klop de eidooier samen met de mosterd, een scheut slaolie, peper en zout op.
-Voeg de rest van de slaolie geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen tot de mayonaise indikt.
-Voeg het citroensap toe.
-Voeg de truffelolie en de stukjes truffelcarpaccio toe.
-Pel de langoustines en haal ze door het beslag.
-Frituur de langoustines op 170°C tot ze goudbruin zijn en dien meteen op met de truffelmayonaise.



Afbeelding
Kibbeling van langoustine met truffelmayonaise
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere amuse om een feestelijk diner in juiste banen te brengen ! 
Ingrediënten
5 eetlepels bloem
1,5 dl witbier
20 g verse dille
1 eigeel
1 koffielepel citroensap
1 koffielepel mosterd
2,5 dl slaolie
1 eetlepel scampimix
500 g langoustines
1 eetlepel truffelolie
15 g truffelcarpaccio
Leuke tips
Rijg elke langoustine op een satéstokje en haal ze zo door het beslag. zo maak je je vingers niet vuil.
Geen zin om mayonaise te maken? Koop de truffelmayonaise van delhaize taste of inspirations.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1464043
Homepage ID
1090993
Teller
106
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid