Bereidingswijze
-Ontdooi de scampi's en pel en ontdarm ze.
-Snijd ze in drie of vier stukken afhankelijk van hoe dik de scampi's zijn.
- Verhit een klontje Solo in een pan en doe 1 el gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder en ½ tl currypoeder bij de boter. Bak dit kort aan en voeg dan de scampistukjes toe. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle stukjes onder de kruiden zitten, bak enkele minuten aan en doe ze dan in een kom. Laat volledig afkoelen.
-Wanneer de scampi's afgekoeld zijn, voeg je een flinke eetlepel van de yoghurt toe en meng je. Doe er niet té veel yoghurt bij. Het is de bedoeling dat de scampi's een jasje van yoghurt krijgen, niet een heel zwembad. Kruid eventueel nog een beetje bij met peper.
-Snijd de kerstomaten alvast in twee en snijd een handvol rucolablaadjes fijn. Bewaar dit apart in de koelkast zodat je dit klaar hebt staan wanneer je het hapje wilt serveren.
-Bij het serveren meng je het scampimengsel nog eens goed en verdeel je het over kleine potjes. Strooi er wat van de fijngesneden rucola overheen en steek er een halve kerstomaat en een kroepoekje in. Leg er een vorkje bij en genieten maar!
-Snijd ze in drie of vier stukken afhankelijk van hoe dik de scampi's zijn.
- Verhit een klontje Solo in een pan en doe 1 el gemberpoeder, 1 tl paprikapoeder en ½ tl currypoeder bij de boter. Bak dit kort aan en voeg dan de scampistukjes toe. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle stukjes onder de kruiden zitten, bak enkele minuten aan en doe ze dan in een kom. Laat volledig afkoelen.
-Wanneer de scampi's afgekoeld zijn, voeg je een flinke eetlepel van de yoghurt toe en meng je. Doe er niet té veel yoghurt bij. Het is de bedoeling dat de scampi's een jasje van yoghurt krijgen, niet een heel zwembad. Kruid eventueel nog een beetje bij met peper.
-Snijd de kerstomaten alvast in twee en snijd een handvol rucolablaadjes fijn. Bewaar dit apart in de koelkast zodat je dit klaar hebt staan wanneer je het hapje wilt serveren.
-Bij het serveren meng je het scampimengsel nog eens goed en verdeel je het over kleine potjes. Strooi er wat van de fijngesneden rucola overheen en steek er een halve kerstomaat en een kroepoekje in. Leg er een vorkje bij en genieten maar!
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker en simpel hapje dat je perfect op voorhand kan maken. Gegarandeerd een goede start van je feestmenu. Op scampi's is iedereen verlekkerd, toch?
Ingrediënten
20 scampi
1 potje natuuryoghurt
currypoeder
gemberpoeder
paprikapoeder V
peper
zout
rucola
10 kerstomaten
Zak kroepoek
Solo margarine
1 potje natuuryoghurt
currypoeder
gemberpoeder
paprikapoeder V
peper
zout
rucola
10 kerstomaten
Zak kroepoek
Solo margarine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1463989
Homepage ID
1090993
Teller
66
Bron
solo open kitchen - ascookedby ginger
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid