Bereidingswijze
-Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit ze 4 minuten in olijfolie.
-Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie, tijm, laurier toe en laat nog enkele minuten verder stoven.
-Voeg dan de ongepelde garnalen, pastis, saffraan, een snufje cayennepeper en water toe.
-Laat 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuur.
-Mix de bisque in een blender of met de staafmixer en passeer door een zeef (niet te fijn).
Kruidenbouillon:
-Snij de selder in grove stukken en fruit aan in boter.
-Voeg het water en de kruiden toe en breng aan de kook.
-Kook de Noordzeekrab 15 minuten in de kruidenbouillon, neem de krab eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Haal het krabvlees uit de poten en het lijf.
-Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en fruit ze beetgaar in boter. Meng de bieslook en het krabvlees eronder.
-Warm de bisque op, bind met wat maismeel en voeg de room toe. Verdeel de bisque over de borden en lepel de krabgarnituur erbij.
-Serveer met stokbrood.
-Voeg de tomatenpuree, gehakte peterselie, tijm, laurier toe en laat nog enkele minuten verder stoven.
-Voeg dan de ongepelde garnalen, pastis, saffraan, een snufje cayennepeper en water toe.
-Laat 20 minuten onder deksel garen op een zacht vuur.
-Mix de bisque in een blender of met de staafmixer en passeer door een zeef (niet te fijn).
Kruidenbouillon:
-Snij de selder in grove stukken en fruit aan in boter.
-Voeg het water en de kruiden toe en breng aan de kook.
-Kook de Noordzeekrab 15 minuten in de kruidenbouillon, neem de krab eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-Haal het krabvlees uit de poten en het lijf.
-Snijd de courgette en paprika in kleine blokjes en fruit ze beetgaar in boter. Meng de bieslook en het krabvlees eronder.
-Warm de bisque op, bind met wat maismeel en voeg de room toe. Verdeel de bisque over de borden en lepel de krabgarnituur erbij.
-Serveer met stokbrood.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere garnalenbisque met krab is zeker een meerwaarde, super lekker
Ingrediënten
1 Noordzeekrab
400 g garnalen, ongepeld
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
140 g tomatenpuree
handvol peterselie, gehakt
1 takje tijm
1 laurierblad
2 el pastis
1 doosje saffraan
cayennepeper
1 l water
3 el olijfolie
peper en zout
kruidenbouillon:
3 seldertakken
1 el cayennepeper
2 el zout
1 el peperbollen
2 l water
boter om te bakken
afwerking:
½ courgette
1 gele paprika
4 el gesnipperde bieslook
maismeel om te binden
250 ml room
400 g garnalen, ongepeld
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
140 g tomatenpuree
handvol peterselie, gehakt
1 takje tijm
1 laurierblad
2 el pastis
1 doosje saffraan
cayennepeper
1 l water
3 el olijfolie
peper en zout
kruidenbouillon:
3 seldertakken
1 el cayennepeper
2 el zout
1 el peperbollen
2 l water
boter om te bakken
afwerking:
½ courgette
1 gele paprika
4 el gesnipperde bieslook
maismeel om te binden
250 ml room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1463967
Homepage ID
1090993
Teller
69
Bron
lekker van bij ons - chef = Ilse D'hooge
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid