Hindefilet met saus van eendenlever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/02/2018 - 09:10
Bereidingswijze
-Snij de eendenlever in blokjes.
-Hak de sjalot fijn en fruit de gehakte sjalot 3 tot 4 min in een bakpan met 15 g hete boter totdat hij glazig wordt.
-Voeg de mosterd, de armagnac, het vleesextract en de gevogeltefond toe. Breng 2 min. aan de kook, zet van het vuur en verwerk er de blokjes eendenlever in.
-Mix alles tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef.
-Doe zout en peper op de sneden hindefilet en braad hem in een bakpan in de rest van de schuimige boter, 3 min. aan elke zijde (het vlees moet binnenin rozig blijven). Houd hem warm.
-Blus de bakbodem met de bourgogne en de wildfond. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
-Voeg daarbij de eendenleverpuree en meng alles goed dooreen. Schik een snede filet per bord, overgiet met de eendenleversaus en dien goed warm op.
Afbeelding
Hindefilet met  saus van eendenlever
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Subliem wildgerecht met een super lekkere saus 
Ingrediënten
5 cl armagnac
20 cl wildfond
1 koffielepel vleesextract
1 sjalot
10 cl rode bourgognewijn
4 schijfjes hindefilet
10 cl gevogeltefond
50 g eendenlever
80 g boter
1 soeplepel zachte mosterd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1463953
Homepage ID
1090993
Teller
69
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid