Bereidingswijze
-Haal het gebraad 1 uur vooraf uit de koelkast.
-Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
-Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
-Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
-Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.
-Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
-Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
-Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
-Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk hindegebraad in een korstje met Marsalasaus
Ingrediënten
1 hindegebraad van 650 tot 700 g
1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
12 cl wildfond
1 sjalot
8 cl verse room
1 eetlepel olijfolie
8 grote saliebladeren
20 cl Marsala
8 sneetjes ontbijtspek
zout
1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
12 cl wildfond
1 sjalot
8 cl verse room
1 eetlepel olijfolie
8 grote saliebladeren
20 cl Marsala
8 sneetjes ontbijtspek
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1463951
Homepage ID
1090993
Teller
13
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid