Bereidingswijze
-Snij de uitjes fijn (het witte deel + 2/3 van het groene deel) en doe in een schaal met de sambal, de vissaus, de koriander, olie en het limoensap.
-Snij de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen).
-Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
-Ontpit de tomaten en snij in heel kleine blokjes.
-Snij het stukje komkommer in fijne staafjes.
- Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken.
-Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom.
-Versier met een takje koriander en dien koel op.
-Snij de tonijn met een mes heel fijn (zeker niet met de elektrische hakmolen).
-Voeg toe aan de schaal en meng. Breng op smaak met peper en zout, dek af en zet minstens 15 min. in de koelkast.
-Ontpit de tomaten en snij in heel kleine blokjes.
-Snij het stukje komkommer in fijne staafjes.
- Gebruik een metalen uitsteekring om de tartaar op de borden te schikken.
-Leg op elk torentje enkele staafjes komkommer en schep de blokjes tomaat rondom.
-Versier met een takje koriander en dien koel op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig voorgerechtÂ
Ingrediënten
400 g tonijnsteaks
1 limoen
1/2 bussel lente-uitjes
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels fijngehakte koriander
3 eetlepels olijfolie
1 koffielepel sambal
2 kleine tomaten
1 stuk komkommer van ong. 6 cm
1 limoen
1/2 bussel lente-uitjes
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels fijngehakte koriander
3 eetlepels olijfolie
1 koffielepel sambal
2 kleine tomaten
1 stuk komkommer van ong. 6 cm
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde uitsteek ring
Leuke tips
Het limoensap "kookt" de vis - de marineertijd hangt dus af van je persoonlijke smaak.
Variant: Afhankelijk van het budget kan de tonijn vervangen worden door zalm of goudbrasem (roodbaars).
Variant: Afhankelijk van het budget kan de tonijn vervangen worden door zalm of goudbrasem (roodbaars).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1463939
Homepage ID
1090993
Teller
174
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid