Bereidingswijze
-Breng de melk aan de kook en haal dadelijk van het vuur en verwijder het vel dat zich gevormd heeft.
-Klop de eierdooiers met de griessuiker en Maïzena en giet er al roerend de kokende melk geleidelijk aan bij.
-Giet terug in de pan en verwarm op laag vuur. Roer tot de saus bindt. Giet in een kom en laat, af en toe roerend, afkoelen.
-Meng de rum, rietsuikersiroop en het sap van van 1/4 van de limoenen.
-Halveer de lange vingers en dompel elk stukje, één voor één, in het siroopmengsel en plaats ze, één voor één, tegen de wanden van 4 brede glazen (of gewoon op de bodem)
-Rasp de schil van van de helft van de limoenen fijn en pers deze limoen(en) uit en voeg dit alles aan de eierroom toe en meng.
-Verdeel over de glazen, dek af met cellofaan en laat enkele uren rusten in de koelkast (voor het opstijven van de room en het mals worden van de koekjes).
Voor het opdienen:
-klop de room lobbig in een koude kom. Voeg de Easy suiker en de muntsiroop toe.
Verdeel de room over de glazen, werk af met een schijfje limoen en muntblaadjes.
Dien fris op met lange lepels om alle lagen in één keer te kunnen proeven.
V
-Klop de eierdooiers met de griessuiker en Maïzena en giet er al roerend de kokende melk geleidelijk aan bij.
-Giet terug in de pan en verwarm op laag vuur. Roer tot de saus bindt. Giet in een kom en laat, af en toe roerend, afkoelen.
-Meng de rum, rietsuikersiroop en het sap van van 1/4 van de limoenen.
-Halveer de lange vingers en dompel elk stukje, één voor één, in het siroopmengsel en plaats ze, één voor één, tegen de wanden van 4 brede glazen (of gewoon op de bodem)
-Rasp de schil van van de helft van de limoenen fijn en pers deze limoen(en) uit en voeg dit alles aan de eierroom toe en meng.
-Verdeel over de glazen, dek af met cellofaan en laat enkele uren rusten in de koelkast (voor het opstijven van de room en het mals worden van de koekjes).
Voor het opdienen:
-klop de room lobbig in een koude kom. Voeg de Easy suiker en de muntsiroop toe.
Verdeel de room over de glazen, werk af met een schijfje limoen en muntblaadjes.
Dien fris op met lange lepels om alle lagen in één keer te kunnen proeven.
V
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie kan weerstaan aan deze lekkere alcoholische afsluiter van een lekker (kerst)diner ?
Ingrediënten
20 g Easy suiker (ultrafijne griessuiker)
50 cl volle melk
20 cl verse room
5 cl rietsuikersiroop
1 eetlepel muntsiroop
munt voor de afwerking
1 eetlepel maïzena
2 limoenen
16 lange vingers
100 g griessuiker
3 eierdooiers
5 cl witte rum
50 cl volle melk
20 cl verse room
5 cl rietsuikersiroop
1 eetlepel muntsiroop
munt voor de afwerking
1 eetlepel maïzena
2 limoenen
16 lange vingers
100 g griessuiker
3 eierdooiers
5 cl witte rum
Leuke tips
Voeg enkele druppels groene voedingskleurstof aan de slagroom toe.
De Biosiroop van Delhaize is ideaal voor dit dessert (vermijd siropen die naar muntsnoepjes smaken, ze verknoeien deze bereiding).
De Biosiroop van Delhaize is ideaal voor dit dessert (vermijd siropen die naar muntsnoepjes smaken, ze verknoeien deze bereiding).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463937
Homepage ID
1090993
Teller
35
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid