Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 min.
-Kook de hele bieten gedurende 20 min. in gezouten, kokend water of stoom ze. Schil ze en snij ze in schijfjes van 1 cm dik. Snij de ui in fijne ringetjes.
-Giet de wijnazijn in een steelpan, voeg er suiker aan toe en laat koken tot de suiker gesmolten is. Was de weckpotten uit met kokend water en leg er afwisselend de schijfjes biet en de uienringen in. Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe, vul tot op de hoogte van de bieten met azijn en veeg de randen goed af.
-Sluit de weckpotten. (Op een donkere plaats kun je ze jarenlang bewaren).
-Was de groenten, schil de wortels en de biet. Snijd ze in kleine staafjes en bewaar ze koel.
-Plet de verse geitenkaas en mix hem met de bietenazijn en fleur de sel tot je een homogene saus krijgt.
-Zet een kommetje met de saus in het midden van een schotel en schik de groenten rond het kommetje.
-Kook de hele bieten gedurende 20 min. in gezouten, kokend water of stoom ze. Schil ze en snij ze in schijfjes van 1 cm dik. Snij de ui in fijne ringetjes.
-Giet de wijnazijn in een steelpan, voeg er suiker aan toe en laat koken tot de suiker gesmolten is. Was de weckpotten uit met kokend water en leg er afwisselend de schijfjes biet en de uienringen in. Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe, vul tot op de hoogte van de bieten met azijn en veeg de randen goed af.
-Sluit de weckpotten. (Op een donkere plaats kun je ze jarenlang bewaren).
-Was de groenten, schil de wortels en de biet. Snijd ze in kleine staafjes en bewaar ze koel.
-Plet de verse geitenkaas en mix hem met de bietenazijn en fleur de sel tot je een homogene saus krijgt.
-Zet een kommetje met de saus in het midden van een schotel en schik de groenten rond het kommetje.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooie en pittige strater voor bij het aperitief.
Ingrediënten
6 wortelen
10 cl bietenazijn (uit de weckpot, voor saus)
3 kruidnagels
1 ui van gemiddelde grootte
3 laurierblaadjes
500 g kandijsuiker
1 l rode wijnazijn
1 kg rode bieten van gemiddelde grootte
1/2 koffielepel fleur de sel
1 rode biet
250 g verse geitenkaas
200 g bloemkool
2 stronkjes witlof
1 bosje radijs
1/2 venkel
215 cl geweckte biet met azijn (voor koken)
10 cl bietenazijn (uit de weckpot, voor saus)
3 kruidnagels
1 ui van gemiddelde grootte
3 laurierblaadjes
500 g kandijsuiker
1 l rode wijnazijn
1 kg rode bieten van gemiddelde grootte
1/2 koffielepel fleur de sel
1 rode biet
250 g verse geitenkaas
200 g bloemkool
2 stronkjes witlof
1 bosje radijs
1/2 venkel
215 cl geweckte biet met azijn (voor koken)
Leuke tips
Wil je tijd winnen?
Suiker de azijn en meng hem met bietensap of met een beetje biet. Je krijgt dezelfde smaak, maar verliest aan voedingseigenschappen. Voeg een beetje gemixte geitenkaas toe, dat is nog lekkerder!
Suiker de azijn en meng hem met bietensap of met een beetje biet. Je krijgt dezelfde smaak, maar verliest aan voedingseigenschappen. Voeg een beetje gemixte geitenkaas toe, dat is nog lekkerder!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1463935
Homepage ID
1090993
Teller
16
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid