Bereidingswijze
Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 25min. (+koeltijd)
-Scheid de eiwitten en eigelen.
-Gebruik de garde om de eigelen met de fijne suiker en het maïszetmeel te kloppen tot het mengsel wit wordt.
-Breng de melk en de room aan de kook en neem van het vuur, doe er de koffie bij en giet, geleidelijk aan en al kloppend, op de eigelen.
-Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes (zonder te laten koken) en al roerend met een houten lepel tot het geheel bindt (de crème moet aan de lepel blijven plakken).
-Laat, af en toe roerend, afkoelen.
-Voeg de Amaretto toe, dek af en zet in de koelkast.
-Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken, voeg dan geleidelijk aan en al kloppend, de bloemsuiker toe. Verdeel over soufflékommetjes en zet ze in de microgolfoven gedurende 2 min. op 600 W en laat afkoelen.
Voor het serveren:
-giet de crème anglaise in kleine, diepe borden.
-Haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gebruik een uitsteekring om de zijkanten mooi rond te snijden en rol de eiwitschuimpjes dan in de geraspte chocolade en leg ze op de crème, bestrooi met de resterende chocolade en dien op.
-Serveer de rest van de crème apart.
-Scheid de eiwitten en eigelen.
-Gebruik de garde om de eigelen met de fijne suiker en het maïszetmeel te kloppen tot het mengsel wit wordt.
-Breng de melk en de room aan de kook en neem van het vuur, doe er de koffie bij en giet, geleidelijk aan en al kloppend, op de eigelen.
-Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes (zonder te laten koken) en al roerend met een houten lepel tot het geheel bindt (de crème moet aan de lepel blijven plakken).
-Laat, af en toe roerend, afkoelen.
-Voeg de Amaretto toe, dek af en zet in de koelkast.
-Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken, voeg dan geleidelijk aan en al kloppend, de bloemsuiker toe. Verdeel over soufflékommetjes en zet ze in de microgolfoven gedurende 2 min. op 600 W en laat afkoelen.
Voor het serveren:
-giet de crème anglaise in kleine, diepe borden.
-Haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gebruik een uitsteekring om de zijkanten mooi rond te snijden en rol de eiwitschuimpjes dan in de geraspte chocolade en leg ze op de crème, bestrooi met de resterende chocolade en dien op.
-Serveer de rest van de crème apart.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
subtiel, makkelijk en super lekker deze Franse klassieker om een feestmaaltijd mee af te ronden
Ingrediënten
5 cl Amaretto
1 snuifje zout
20 cl verse room
20 cl melk
1 koffielepel maiszetmeel
50 g kristalsuiker
10 cl espresso
3 eieren op kamertemperatuur
40 g bloemsuiker
30 g zwarte chocolade
1 snuifje zout
20 cl verse room
20 cl melk
1 koffielepel maiszetmeel
50 g kristalsuiker
10 cl espresso
3 eieren op kamertemperatuur
40 g bloemsuiker
30 g zwarte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
4 soufflékommetjes
Leuke tips
Haal de eieren op voorhand uit de koelkast: op kamertemperatuur zijn eiwitten makkelijker stijf te kloppen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463933
Homepage ID
1090993
Teller
21
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid