Bereidingswijze
-Zet een grote, glazen kom en de kloppers van de mixer in de koelkast.
-Breng water aan de kook in een grote kookpot.
-Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot.
-Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in.
-Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden.
-Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging.
-Giet in een grote kom en laat afkoelen.
-Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
-Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
-Verdeel over de glazen coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
-Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.
-Breng water aan de kook in een grote kookpot.
-Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kleinere kookpot.
-Neem de grote pot van het vuur en zet er de kleine in.
-Klop het eimengsel met de garde krachtig en ononderbroken terwijl je een achtvormige beweging maakt: het mengsel zal stilaan in volume verdubbelen en luchtig worden.
-Voeg de Sauternes beetje bij beetje toe, klop lang na elke toevoeging.
-Giet in een grote kom en laat afkoelen.
-Hak ondertussen de hazelnoten grof en doe ze met kandijsuiker in een kleine pan. Laat karameliseren op vrij hoog vuur. Neem meteen uit de pan.
-Klop de slagroom stevig op in de koude kom en voeg de sabayon geleidelijk aan toe, roer voorzichtig.
-Verdeel over de glazen coupes, dek af en zet enkele uren in de koelkast.
-Serveer koel, bestrooid met de hazelnoten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een zalig nagerecht , dat zo goed als volledig op voorhand bereid kan worden ! Uw gasten zullen om meer vragen.....
Ingrediënten
1 eetlepel blonde kandijsuiker
6 eierdooiers
50 g gepelde hazelnoten
15 cl Sauternes
25 cl slagroom
150 g ultrafijne griessuiker
6 eierdooiers
50 g gepelde hazelnoten
15 cl Sauternes
25 cl slagroom
150 g ultrafijne griessuiker
Leuke tips
Voeg de hazelnoten pas op het laatste moment toe, want in de koelkast worden ze zacht en smelt de karamel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463887
Homepage ID
1090993
Teller
28
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid