Bereidingswijze
Voorbereiding : (10 min.)
- Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
- Snipper de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes. Meng met de veldsla.
- Meng de mosterd met de azijn en de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bereiding : 10 min. + 1 u. 30 min. suddertijd
1 Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en roer goed.
2 Voeg de wortelen, de selder en de ui toe, samen met de tomatenpuree, de blaadjes tijm en de laurierblaadjes. Overgiet met de wildfond en roer er de bruine suiker onder. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
3 Voeg de roze bessen en de veenbessen toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg de laatste 5 min. de room toe.
4 Bak intussen de kroketten 3 à 4 min. in de friteuse op 175 °C.
Afwerking : Werk de ragout af met de pistachenoten. Giet de vinaigrette over het witloofslaatje.
- Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
- Snipper de ui fijn. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes. Meng met de veldsla.
- Meng de mosterd met de azijn en de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bereiding : 10 min. + 1 u. 30 min. suddertijd
1 Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en roer goed.
2 Voeg de wortelen, de selder en de ui toe, samen met de tomatenpuree, de blaadjes tijm en de laurierblaadjes. Overgiet met de wildfond en roer er de bruine suiker onder. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
3 Voeg de roze bessen en de veenbessen toe en laat nog 30 min. verder sudderen. Voeg de laatste 5 min. de room toe.
4 Bak intussen de kroketten 3 à 4 min. in de friteuse op 175 °C.
Afwerking : Werk de ragout af met de pistachenoten. Giet de vinaigrette over het witloofslaatje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke reeragout met veenbessen, pistaches, kroketjes en een witloofsalade
Ingrediënten
850 g reeragout
16 kroketten op grootmoeders wijze (diepvries)
2 wortelen
0.5 witte selder
5 takjes verse tijm (of 6)
1 ui
1 dl room (min. 35 % V.G.)
2 eetl. boter
100 g zachte veenbessen
2 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten
2 eetl. roze bessen (bokaal)
70 g tomatenpuree
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. bloem
4 dl wildfond (bokaal)
2 blaadjes laurier
peper en zout
Voor het witloofslaatje:
175 g stronken fijnproeverswitloof
125 g veldsla
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. olijfolie
1 eetl. azijn
16 kroketten op grootmoeders wijze (diepvries)
2 wortelen
0.5 witte selder
5 takjes verse tijm (of 6)
1 ui
1 dl room (min. 35 % V.G.)
2 eetl. boter
100 g zachte veenbessen
2 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten
2 eetl. roze bessen (bokaal)
70 g tomatenpuree
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. bloem
4 dl wildfond (bokaal)
2 blaadjes laurier
peper en zout
Voor het witloofslaatje:
175 g stronken fijnproeverswitloof
125 g veldsla
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
2 eetl. olijfolie
1 eetl. azijn
Leuke tips
Tip
U kan dit gerecht makkelijk vooraf klaarmaken. Op het moment zelf moet u alleen nog de ragout opwarmen en de kroketjes bakken.
Vervang de veenbessen eens door krieken.
U kan dit gerecht makkelijk vooraf klaarmaken. Op het moment zelf moet u alleen nog de ragout opwarmen en de kroketjes bakken.
Vervang de veenbessen eens door krieken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1463825
Homepage ID
1090993
Teller
60
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid