Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Spoel af en dep droog.
- Snij de ui en wortel in stukken.
- Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.
- Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 eetl. suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel). Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in. Strooi er de bloem over en laat verder stoven. Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat ± 4 min. koken zodat de saus wat indikt. Giet door een zeef bij de kriekensiroop. Zet koel weg.
Bereidingvoorbereiding kan enkele uren vooraf + 10 min. op het moment zelf
1. Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.
2. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 min. aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Dien op met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten (bv. witloof of venkel).
Tip
Bijgerecht: Witloof met vanille en appel
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Bak 500 g witloof en 2 appelen in stukjes. Voeg 1 vanillestokje toe dat u in de lengte hebt opengesneden. Bak al roerend gedurende 5 min. Voeg 1 eetl. honing toe en laat nog 5 min. gaar worden op een hevig vuur. Verwijder het vanillestokje en kruid naar smaak met peper en zout.
- Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Spoel af en dep droog.
- Snij de ui en wortel in stukken.
- Laat de noordkrieken uitlekken en vang het sap op.
- Maak de kriekensaus: laat 1,5 dl water inkoken met 1,5 eetl. suiker tot de suiker goudkleurig wordt (karamel). Blus met 1 dl van het kriekensap en laat inkoken tot een stroperige vloeistof. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof er kort de ui en wortel in. Strooi er de bloem over en laat verder stoven. Voeg de wildfond, het kriekbier, de tijm en laurier toe en breng aan de kook. Laat ± 4 min. koken zodat de saus wat indikt. Giet door een zeef bij de kriekensiroop. Zet koel weg.
Bereidingvoorbereiding kan enkele uren vooraf + 10 min. op het moment zelf
1. Laat de kriekensaus verder inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor om en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte noordkrieken toe en warm op.
2. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de hazenrugfilets gedurende 3 min. aan elke zijde (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij het vlees in dikke, schuine sneden en geef er de saus apart bij. Dien op met aardappelpuree of kroketjes, en waterkers of gestoofde groenten (bv. witloof of venkel).
Tip
Bijgerecht: Witloof met vanille en appel
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot. Bak 500 g witloof en 2 appelen in stukjes. Voeg 1 vanillestokje toe dat u in de lengte hebt opengesneden. Bak al roerend gedurende 5 min. Voeg 1 eetl. honing toe en laat nog 5 min. gaar worden op een hevig vuur. Verwijder het vanillestokje en kruid naar smaak met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en snelle bereiding die super lekker smaakt
Ingrediënten
4 hazenrugfilets (eventueel diepvries)
2 eetl. boter
peper en zout
Voor de saus:
350 g ontpitte noordkriek (bokaal) (+ sap uit de bokaal)
3 dl kriekbier
1 wortel
1 ui
2 eetl. boter
400 ml wildfond (bokaal)
3 afgestreken eetl. bloem
1.5 eetl. suiker
1 takje tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
2 eetl. boter
peper en zout
Voor de saus:
350 g ontpitte noordkriek (bokaal) (+ sap uit de bokaal)
3 dl kriekbier
1 wortel
1 ui
2 eetl. boter
400 ml wildfond (bokaal)
3 afgestreken eetl. bloem
1.5 eetl. suiker
1 takje tijm (gedroogd)
1 blaadje laurier
Leuke tips
wijnsuggestie :
Château des Fines Roches
A.C. Châteauneuf-du-Pape
Château des Fines Roches
A.C. Châteauneuf-du-Pape
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1463771
Homepage ID
1090993
Teller
38
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid