Bereidingswijze
Voorbereiding : (15 min.)
- Schil de aardappelen en snij in heel dunne schijfjes.
- Schil de halve knolselder en snij in even dunne schijfjes.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding: 10 min. + 1 u. in de oven
1. Plet het knoflook en bestrijk er een ovenschaal mee. Bestrijk daarna met 1 koffiel. boter en schik er afwisselend de schijfjes aardappel en knolselder in. Kruid met 2/3 van de tijmblaadjes, peper en zout. Overgiet met de room en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
2. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik samen met de sjalotten in een ovenschaal. Giet een bodempje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht over het vlees en zet de laatste ± 25 min. mee in de oven bij de groentegratin.
3. Haal het gebraad uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de wildfond, schraap de braadresten los en mix alles tot een gladde saus. Warm nog heel even op.
4. Besprenkel de aardappelgratin met truffelolie en bestrooi met de rest van de tijm.
Afwerking
Lekker met gestoofd witloof of gekaramelliseerde appeltjes (kant-en-klaar in de beenhouwerij).
- Schil de aardappelen en snij in heel dunne schijfjes.
- Schil de halve knolselder en snij in even dunne schijfjes.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding: 10 min. + 1 u. in de oven
1. Plet het knoflook en bestrijk er een ovenschaal mee. Bestrijk daarna met 1 koffiel. boter en schik er afwisselend de schijfjes aardappel en knolselder in. Kruid met 2/3 van de tijmblaadjes, peper en zout. Overgiet met de room en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
2. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik samen met de sjalotten in een ovenschaal. Giet een bodempje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht over het vlees en zet de laatste ± 25 min. mee in de oven bij de groentegratin.
3. Haal het gebraad uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de wildfond, schraap de braadresten los en mix alles tot een gladde saus. Warm nog heel even op.
4. Besprenkel de aardappelgratin met truffelolie en bestrooi met de rest van de tijm.
Afwerking
Lekker met gestoofd witloof of gekaramelliseerde appeltjes (kant-en-klaar in de beenhouwerij).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk gerecht , ook buiten de feestdagen !
Ingrediënten
800 g hindegebraad
1/2 knolselder
3 takjes tijm (vers)
800 g aardappelen
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 eetl. boter (+ 1 koffiel.)
2 dl lichte room
2 dl wildfond (bokaal)
2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco)
peper en zout
1/2 knolselder
3 takjes tijm (vers)
800 g aardappelen
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 eetl. boter (+ 1 koffiel.)
2 dl lichte room
2 dl wildfond (bokaal)
2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco)
peper en zout
Leuke tips
Tip
Bak de aardappelgratin vooraf 40 min. voor. Voeg op het moment zelf nog wat room of melk toe (zodat de schotel niet uitdroogt) en zet samen met het gebraad in de oven om op te warmen.
Bak de aardappelgratin vooraf 40 min. voor. Voeg op het moment zelf nog wat room of melk toe (zodat de schotel niet uitdroogt) en zet samen met het gebraad in de oven om op te warmen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1463769
Homepage ID
1090993
Teller
61
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid