Car­p­ac­cio XL

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/01/2018 - 09:06
Bereidingswijze
-Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen en doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af.
-Snijd de radijs in plakjes.
-Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.
-Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters.
-Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen.
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
-Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.
Afbeelding
Car­p­ac­cio XL
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.
Ingrediënten
1 kleine rode ui
175 g radijsjes
125 g kapperappeltjes
75 g Parmigiano Reggiano (stuk)
175 g koelverse edamame sojabonen
1 tl geroosterd sesamzaad (Saitaku)
100 g misticanza sla
60 g milde kiemgroente
1 vers meergranen stokbrood
2 schalen Black Angus carpaccio (AH FeestFavoriet)
1 schaal tonijncarpaccio (AH FeestFavoriet)
1 schaal zalmcarpaccio (AH FeestFavoriet)
Leuke tips
Variatietip:
Geroosterd sesamzaad is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewoon sesamzaad dat je zelf 3 min. roostert in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
Variatietip:
Neem als basis voor elke carpaccio wat sla en kiemgroente. De tonijncarpaccio is lekker met de sojaboontjes en basilicumolie. De zalmcarpaccio met radijssalade en honingmosterddressing en de Black Angus met Parmezaanse kaas en truffelolie. Maar in principe kun je alles combineren.
Serveertip:
Serveer er verschillende dressings in kleine schaaltjes bij, zoals truffelolie, basilicumolie, pesto en honingmosterddressing.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1463423
Homepage ID
1090993
Teller
48
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid