Tui­n­erw­ten­soep met cho­ri­zo-olie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/30/2018 - 11:09
Bereidingswijze
-Breng de bouillon met het water en de tuinerwten aan de kooken laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken
-Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo, komijn en chilivlokken 5 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de olie toe en neem de pan van het vuur.
-Schenk de chorizo-kruidenolie door een zeef en vang op.
-Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
-Haal de blaadjes van de munt.
-Voeg de avocado en 2⁄3 van de munt toe aan de soep en pureer met de staafmixer.
-Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Garneer de soep met de chorizo-olie en de rest van de muntblaadjes.
Afbeelding
Tui­n­erw­ten­soep met cho­ri­zo-olie
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Supersnel en lekker pittig soepje, deze variant met tuinerwten, chilivlokken en chorizo. Deze soep kan je ook reeds op voorhand bereiden . 
Ingrediënten
400 ml kippenbouillon in pot
500 ml kraanwater
450 g diepvries tuinerwten
75 g lichtpittige chorizo
½ tl gemalen komijn
1 tl chilivlokken
25 ml traditionele olijfolie
1 avocado
7½ g verse munt
Leuke tips
Bereidingstip:
In plaats van 1 pot kippenbouillon en 500 ml water kun je ook 2 bouillontabletten en 900 ml water gebruiken.
Combinatietip:
In dit gerecht worden de gebakken chorizostukjes verder niet verwerkt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1463401
Homepage ID
1090993
Teller
19
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid