Glüh­wein-sor­bet­ijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/30/2018 - 10:49
Bereidingswijze
-Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur.
-Snijd de helft van de sinaasappel en de hele citroen in plakken en voeg toe aan de wijn.
-Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe.
-Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken.
-De wijn mag niet koken!!!!!
- Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan.
-Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.
-Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer.
-Laat minimaal 8 uur bevriezen.
-Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.
-Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.
Afbeelding
Glüh­wein-sor­bet­ijs
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.
Ingrediënten
600 ml volle krachtige rode wijn
2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
½ citroen (schoongeboend)
1 kaneelstokje
1 el vloeibare honing
2 kruidnagels
1 laurierblad
200 g geleisuiker speciaal
Hulpmiddelen & keukengerei
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
Leuke tips
Serveertip:
Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 bolletjes ijs.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1463399
Homepage ID
1090993
Teller
84
Bron
AH-Instagram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid