Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pers de halve sinaasappel uit.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar. Bak de champignons kort mee.
Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
Geef de salade en de rijst bij het vlees.
Pers de halve sinaasappel uit.
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
Snijd de champignons in plakken en halveer de tomaatjes.
Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
Bak de reepjes varkensvlees in de hete margarine met wat peper in een paar minuten bruin en gaar. Bak de champignons kort mee.
Meng de dressing, de basilicum en de tomaatjes door de rucola.
Geef de salade en de rijst bij het vlees.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wil es maken strakst in Aalten, als ik daar op vakantie ben.
Ik kwam het tegen in plus magazine
Ik kwam het tegen in plus magazine
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
½ perssinaasappel
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie
1 zakje (75 gram) rucolasla
250 gram champignons
250 gram kerstomaatjes
10 blaadjes basilicum
150 gram varkensvleesreepjes
1 eetlepel vloeibare margarine
peper
½ perssinaasappel
1 teentje knoflook
1 theelepel mosterd
1 eetlepel olie
1 zakje (75 gram) rucolasla
250 gram champignons
250 gram kerstomaatjes
10 blaadjes basilicum
150 gram varkensvleesreepjes
1 eetlepel vloeibare margarine
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
sinasappelpers
Leuke tips
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van gluten
Vrij van melk
Vrij van ei
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van gluten
Vrij van melk
Vrij van ei
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1462243
Homepage ID
2664171
Teller
112
Bron
https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/rucolatomatensalademetvleesreepjesenrijst.aspx
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid