Bereidingswijze
* verzamelen van alle ingredienten...de bereiding is niet zo complex.
* Hak allereerst 1 ui + de knoflook helemaal fijn.
* Als je verse gember gebruikt i.p.v. gemberolie dan maal je deze hier ook mee.
* De andere ui hak je grof.
* Pak een grote platte schaal waar alle ingredienten in gaan, meng alles goed door elkaar.
* Doe de stukken vlees (eventueel eerst nog gewassen) bij de marinade en smeer helemaal in.
* Dek de schaal af en laat minstens een uur of 8 intrekken.
* Hak allereerst 1 ui + de knoflook helemaal fijn.
* Als je verse gember gebruikt i.p.v. gemberolie dan maal je deze hier ook mee.
* De andere ui hak je grof.
* Pak een grote platte schaal waar alle ingredienten in gaan, meng alles goed door elkaar.
* Doe de stukken vlees (eventueel eerst nog gewassen) bij de marinade en smeer helemaal in.
* Dek de schaal af en laat minstens een uur of 8 intrekken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor het marineren van kip en evt ander vlees voor op de bbq. voor meer pit, pepers toevoegen.
Ingrediënten
Wat je nodig hebt voor circa 1,5 kilo kip
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 50ml sojasaus
– 50ml ketjap
– 10ml arachideolie
– 1el gemberolie (of 1tl geraspte gember)
– 2×2 kleine Surinaamse maggiblokjes, verkruimeld
– 1/2el bruine basterdsuiker
– 1/2tl 5 spices poeder
– 1/2tl pimentpoeder
– 1/2tl laos poeder
– 1/2tl korianderzaad
– 1,5 kilo kipstukken (naar keuze)
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 50ml sojasaus
– 50ml ketjap
– 10ml arachideolie
– 1el gemberolie (of 1tl geraspte gember)
– 2×2 kleine Surinaamse maggiblokjes, verkruimeld
– 1/2el bruine basterdsuiker
– 1/2tl 5 spices poeder
– 1/2tl pimentpoeder
– 1/2tl laos poeder
– 1/2tl korianderzaad
– 1,5 kilo kipstukken (naar keuze)
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, vijzel, maatbeker, grote schaal
Leuke tips
1. Ideaal is het als je de avond van te voren marineert, de kip af en toe nog even husselt
in zijn marinade en dan de volgende dag bakt
2. mag je kip wat pit hebben? Maal dan ook 'n pepertje fijn en meng deze door de marinade.
in zijn marinade en dan de volgende dag bakt
2. mag je kip wat pit hebben? Maal dan ook 'n pepertje fijn en meng deze door de marinade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1460577
Homepage ID
2635447
Teller
3163
Bron
website: www.francescakookt.nl
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid