oliebollen met appel en stroop

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/20/2018 - 09:13
Bereidingswijze
Snijd de appels in blokjes van 0,5 cm. meng in een kom de appelblokjes met de rozijnen en 5 el bloem.

Meng in een beslagkom de rest van de bloem, de gist en 1 tl zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer de melk en de stroop toe. Blijf kloppen tot een glad beslag. Spatel het appelmengsel door het beslag.

Dek de kom af met de vershoudfolie. Laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.

Verhit de olie in de frituurpan tot 175 gr. C. De olie is heet als een stukje brood in de hete olie bruist en goudbruin kleurt. Doop twee lepels voorzichtig in de hete olie. Schep uit het beslag een bol (van ca. 6 cm) en laat deze in de hete olie zakken. Bak ca. 5 oliebollen tegelijk. Bak de oliebollen in 4-5 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd.

Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker.
Afbeelding
oliebollen met appel en stroop
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
18.00
Vertel iets leuks over dit recept
De kinderen zijn er dol op!
Ingrediƫnten
Goudrenetten, geschild 2
Rozijnen 75 gr
Bloem 500 gr
Zakje gedroogde gist 7 gr
Lauwwarme melk 500 ml
Rinse appelstroop 100 ml
Hulpmiddelen & keukengerei
Schone frituurpan met zonnebloemolie
Mixer
Vershoudfolie
Keukenpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1459865
Homepage ID
2658229
Teller
81
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
frutesse
Gelegenheid