Bosvruchten met muskaat en specerijen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/09/2018 - 10:11
Bereidingswijze
-Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
-Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
-Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
-Snij de peperkoek in blokjes.
-Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover.
-Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.
Afbeelding
Bosvruchten met muskaat en specerijen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk toetje
Ingrediƫnten
500 g diepgevroren bosvruchten
8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
1/2 koffielepel gemalen roze peper
80 g griessuiker
2 kruidnagels
2 muntblaadjes
2 schijfjes peperkoek
40 cl sinaasappelsap
1 vanillestokje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459057
Homepage ID
1090993
Teller
23
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid