Bereidingswijze
-Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
-Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
-Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
-Snij de peperkoek in blokjes.
-Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover.
-Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.
-Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
-Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
-Snij de peperkoek in blokjes.
-Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover.
-Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijk toetje
Ingrediƫnten
500 g diepgevroren bosvruchten
8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
1/2 koffielepel gemalen roze peper
80 g griessuiker
2 kruidnagels
2 muntblaadjes
2 schijfjes peperkoek
40 cl sinaasappelsap
1 vanillestokje
8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
1/2 koffielepel gemalen roze peper
80 g griessuiker
2 kruidnagels
2 muntblaadjes
2 schijfjes peperkoek
40 cl sinaasappelsap
1 vanillestokje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459057
Homepage ID
1090993
Teller
23
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid