Bereidingswijze
-verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
-Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegranden naar buiten, zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 10 min. in de oven.
-Breng ondertussen de room aan de kook in een steelpan.
-Neem van het vuur en doe er de fijngehakte chocolade bij, laat 1 min. staan en meng dan met de garde.
-Klop de eieren en eierdooiers met de suiker witschuimig met de mixerkloppers.
-Voeg geleidelijk aan de chocolade toe en klop zacht met de hand.
-Giet de bereiding in de taartbodem en bak 10 min. in de oven.
-Laat afkoelen.
-Serveer op kamertemperatuur en leg er de verse frambozen bovenop.
-Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegranden naar buiten, zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 10 min. in de oven.
-Breng ondertussen de room aan de kook in een steelpan.
-Neem van het vuur en doe er de fijngehakte chocolade bij, laat 1 min. staan en meng dan met de garde.
-Klop de eieren en eierdooiers met de suiker witschuimig met de mixerkloppers.
-Voeg geleidelijk aan de chocolade toe en klop zacht met de hand.
-Giet de bereiding in de taartbodem en bak 10 min. in de oven.
-Laat afkoelen.
-Serveer op kamertemperatuur en leg er de verse frambozen bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke chocoladetaart die snel gemaakt is .
Ingrediënten
20 cl verse room
1 portie zanddeeg
40 g griessuiker
200 g pure chocolade
100 g frambozen
3 eierdooiers op kamertemperatuur
2 eieren op kampertemperatuur
1 portie zanddeeg
40 g griessuiker
200 g pure chocolade
100 g frambozen
3 eierdooiers op kamertemperatuur
2 eieren op kampertemperatuur
Leuke tips
Variant: lekker met opgeklopte room of vanillesaus (crème anglaise).
**Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de randen niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.
**Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de randen niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1459055
Homepage ID
1090993
Teller
110
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid