Gegratineerde pasta met ganzenlever

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/29/2017 - 10:25
Bereidingswijze
Laat de rigatoni 2 à 3 min. minder lang koken dan aangegeven op de verpakking.
-Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
-Laat ondertussen de boter smelten in een grote steelpan met dikke bodem. Bestrooi met bloem en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de melk geleidelijk en al roerend toe. Laat 5 min. sudderen op heel zacht vuur.
-Voeg de in blokjes gesneden ganzenlever toe en roer tot een gladde saus, breng op smaak met peper en zout.
-Giet de rigatoni af en spoel even onder koud water om wat af te koelen.
-Giet een dun laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met een eerste laag van de rigatoni, maar schik ze in eenzelfde richting. Overgiet met wat saus.
-Schik hierbovenop een tweede laag pasta, leg ze in de andere richting en eindig met een laag saus. Bestrooi met de parmezaan. Laat in 20 min. lichtbruin bakken in de oven.
-Serveer warm met een salade.
Afbeelding
Gegratineerde pasta met ganzenlever
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke pasta die bovendien erg lekker smaakt.
Ingrediënten
30 g bloem
50 g boter
200 g ganzenlever
40 g geraspte parmezaan
500 rigatoni
1 l volle melk
Zout
zwarte peper van de molen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1458333
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
delhaize
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid